-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patikrins, ar lietuvių automobiliai sugebės atlaikyti žiemą

Ar užtektinai įkrautas ir tinkamos talpos akumuliatorius, ar gerai šviečia žibintai, ar padangos patikimos slidžiuose keliuose – į šiuos klausimus atsakyti rengiamasi specialioje kampanijoje, kurios metu bus nemokamai tikrinama, ar Lietuvos vairuotojai pasirengę šaltajam metų laikui.
„Škoda“ salonas
Automobilių servisas. Asociatyvinė nuotrauka. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lapkričio 3 d., penktadienį, akcija „Nustebink žiemą!“ prasidės „Circle K“ degalinėje Vilniuje, Ukmergės gatvėje, o iki lapkričio 11 d. analogiškos patikros bus surengtos ir kituose Lietuvos miestuose.

Specialistai įvertins ne tik tai, ar padangos tinkamos važinėti žiemą, bet ir akumuliatorių, jo įkrovimą, automobilio žibintus ir jų veikimą, valytuvus – visus tuos dalykus, kurie užtikrina maksimalų automobilio saugumą kelyje.

Automobiliai bus tikrinami lapkričio 3–11 dienomis Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose esančiose „Circle K“ degalinėse.

Pradėjo nuo Latvijos ir Estijos

Kampaniją inicijuoja „Getz Lithuania“, kurios rinkodaros vadovė Ilzė Aperanė pasakojo, kad prieš kelerius metus tokią akciją pradėta vykdyti ir Latvijoje, ir Estijoje.

„Nemokama automobilių patikra sulaukė itin didelio populiarumo. O kad tai itin svarbu eismo saugumui, rodo ir patikros rezultatai. Pavyzdžiui, apibendrinus pernai metų Latvijos rezultatus buvo nustatyta, kad tik 48 proc. automobilių turėjo tinkamai pripūstas ir su pakankamu protektoriumi padangas, o geras akumuliatorius ir jo įkrovimas buvo 65 proc. patikrintų automobilių“, – kalbėjo I.Aperanė.

Automobilių apžiūros darbus atliks Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Automobilių inžinerijos katedros studentai ir dėstytojai. Jie žadėjo, kad visiems apsilankiusiems vairuotojams be kitų apžiūros darbų bus nemokamai sureguliuoti žibintai, užpiltas neužšąlantis žieminis langų plovimo skystis. Be to, jei tikrinimo metu bus nustatyta, kad yra trūkumų, kurių negalima pašalinti vietoje, vairuotojas žinos dėl kokio gedimo kreiptis į automobilių remonto dirbtuves.

Draudimo bendrovės „Seesam“, tapusios akcijos partnere, Lietuvos filialo vadovė Brigita Blavaščiūnienė ragino vairuotojus žiemą būti ypatingai atidžiais.

„Vairuotojai žiemą susiduria su kur kas sudėtingesnėmis eismo sąlygomis – tai matome ir statistikoje, kai vėlyvą rudenį bei žiemą 15-30 proc. išauga eismo įvykių skaičius. Tamsa, prastesnis matomumas, šlapia ir slidi kelio danga, žemesnė oro temperatūra – tai sąlygos, kurios įpareigoja pasitikrinti automobilių techninę būklę, kad kelyje jaustumėmės ramiau ir saugiau“, – tikino draudimo specialistė.

Kur vyks nemokama patikra?

  • Lapkričio 3d. 16:00–20:00 val. – Vilnius (Ukmergės g. 231);
  • Lapkričio 4 d. 11:00–15:00 val. – Vilnius (Kareivių g. 13);
  • Lapkričio 7 d. 16:00–20:00 val. – Kaunas (Baršausko g. 57);
  • Lapkričio 8 d. 16:00–20:00 val. – Kaunas (Baršausko g. 57);
  • Lapkričio 9 d. 16:00–20:00 val. – Šiauliai (Dubijos g. 20A);
  • Lapkričio 10 d. 16:00–20:00 val. – Vilnius (Kareivių g. 13);
  • Lapkričio 11 d. 11:00–15:00 val. – Vilnius (Ukmergės g. 231).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius