-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patobulintas „Volkswagen T5“ autobusiukas – greičiausias komercinis automobilis Niurburgringe

Niurburgringo trasoje galima pamatyti ne tik sportinius automobilius, bet ir vieną ar kitą iš minios išsiskiriančią mašiną.
„Volkswagen T5 Revo“
„Volkswagen T5 Revo“ / „Revo“ nuotr.

„Žaliojo pragaro“ karaliene pravardžiuojama Vokietijos lenktynininkė Sabine Schmitz kiek anksčiau su „Ford Transit“ automobiliu ratą įveikė per 10 minučių ir 8 sekundes – šis automobilis iki šiol buvo tituluojamas, kaip greičiausia komercinė mašina Niurburgringe. Nors ir trasoje tuo pat metu dūzgė kiti automobiliai.

Visgi, automobilių tobulinimo specialistai „Revo“ nusprendė patraukti dėmesį savęs link – jie patobulino „Volkswagen T5“ autobusiuką, kuris nustatė greičiausią trasos įveikimo ratą tarp tokio tipo mašinų – 9 minutės ir 57 sekundės.

Teigiama, kad 2,0 litrų „Twin-turbo“ dyzelinio variklio galią „Revo“ mechanikams pavyko padidinti iki 220 AG. Tokio rezultato jie pasiekė įdiegę naują variklio valdymo programą, „Milltek“ išmetimo sistemą, patobulinę oro bei alyvos aušinimo charakteristikas.

„Volkswagen“ autobusiukas Niurburgringo trasoje važiavo su leidžiamomis naudoti ir gatvėje „Dunlop Direzza“ padangomis bei sportine „Bilstein“ pakaba.

T5 vairuotojas, taip pat priskiriamas prie „žaliojo pragaro“ veteranų, Dale Lomas, tvirtino, kad automobilis yra pakankamai smagus. „Šis „Volkswagen“ valdosi, kaip pakankamai sportiška mašina, o sudėtingos trasos iššūkius sugėrė be didesnio streso“, – sakė jis.

Priduriama, jog patobulintu T5 autobusiuku buvo įveiktas 1,61 km ilgesnis ratas nei tai „Top Gear“ laidos metu padarė Sabine Schmitz. Nors ir iš pirmo žvilgsnio rekordas atrodo pagerintas vos dešimčia sekundžių, reikia įvertinti ir skirtingas trasos konfigūracijas – tikėtina, kad važiavęs daugiau nei pusantro kilometro trumpesnę atkarpą Dale Lomasas būtų sutaupęs apie vieną minutę.

VIDEO: „Volkswagen T5 Revo“ Niurburgringo trasoje
VIDEO: Sabine Schmitz su „Ford Transit“ Niurburgringo trasoje – ištrauka iš „Top Gear“ laidos epizodo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius