-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavojingiausi keliai Europoje: sąraše minima ir Lietuva

Rytų Europos šalių keliuose žuvusiųjų skaičius yra didžiausias visoje Europos Sąjungoje. Nors per pastaruosius du dešimtmečius bendras mirties atvejų skaičius sumažėjo per pusę, tačiau „lyderių“ pozicijų ir toliau neužleidžia tos pačios šalys, tarp jų ir Lietuva. Praėjusiais metais Europos keliuose žuvo daugiau nei 25 tūkstančiai žmonių.
Avarija Kaune
Avarija Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip rašoma euronews.com, tuo metu Baltijos šalys buvo ypač pavojingos – Lietuva ir Latvija 2001 metais užfiksavo atitinkamai 236 ir 202 mirties atvejus milijonui gyventojų – tai didžiausias mirčių skaičius tarp Europos šalių. Tačiau po 17 metų ši pora padarė ir didžiausią pažangą ES, mažindama mirčių skaičių.

Nors kaimyninės Latvijos pažanga yra ypač didelė, tačiau mirčių skaičius, sumažėjęs iki 77 mirčių milijonui gyventojų, vis tiek per mažas, kad šalis būtų išbraukta iš pavojingiausiųjų sąrašo. Tiek pat mirčių milijonui gyventojų 2018 metais fiksuota ir Vengrijoje.

Lietuvoje 2018 metais teko 61 mirtis milijonui gyventojų, o Estijoje – 51.

Pavojingiausi keliai Europoje yra Bulgarijoje ir Rumunijoje. Juose atitinkamai žuvo 87 ir 96 žmonės milijonui gyventojų. Didžiulis žuvusiųjų skaičius 2018 metais fiksuojamas ir Lenkijoje (74), Kroatijoje (77), Graikijoje ir Vengrijoje (po 64), Čekijoje (62).

Tarp saugiausių šalių patenka Malta (18), Šveicarija (27), Jungtinė Karalystė (28), Airija (30), Danija (30), Švedija (32), Ispanija (39).

Siekiama, kad mirčių skaičius neviršytų 100 mirčių milijonui gyventojų. 2001 metais šį skaičių viršijo 21 šalis, o 2010 – penkios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius