-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežiaus vizito metu – nemokamas viešasis transportas ir atvertos požeminės aikštelės

Šį savaitgalį sostinėje bus galima tapti istorinio įvykio liudininkais – atvyksta Popiežius Pranciškus. Pirmąją vizito dieną (šeštadienį), viešasis transportas sostinėje bus nemokamas, požeminėse ir antžeminėse automobilių aikštelėse šalia Senamiesčio bus nemokamų parkavimosi vietų.
Eismo ribojimai senamiestyje
Eismo ribojimai senamiestyje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Popiežiaus vizito metu numatomi laikini viešojo transporto eismo pakeitimai.

„Visų vizito dalyvių prašoma į susitikimo vietas atvykti anksčiau, keliones saugiai susiplanuoti su laiko atsarga, taip pat eismo dalyvių prašoma būti atidiems, laikytis kelių eismo taisyklių ir eismo reguliuotojų nurodymų, – rašoma Vilniaus miesto savivaldybės žiniasklaidai išplatintame pranešime.

– Reaguodamas į tai, jog dešimtys tūkstančių vilniečių ir miesto svečių planuoja atvykti į susitikimą su popiežiumi Pranciškumi, Vilniaus meras Remigijus Šimašius pasiūlė iniciatyvą – savaitgaliui nemokamai atverti požeminę Savivaldybės automobilių aikštelę, kurioje yra 300 vietų automobiliams, ir prie šios iniciatyvos pakvietė prisijungti ir kitas įmones bei įstaigas, turinčias automobilių aikštelių prie Vilniaus Senamiesčio. Vos per keletą dienų prie iniciatyvos prisijungė pirmosios 6 atsakingo verslo kompanijos, pasiūlydamos dar per 2 865 nemokamų vietų požeminėse ir antžeminėse automobilių aikštelėse aplink Konstitucijos prospektą.“

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Eismo ribojimai
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Eismo ribojimai

Nuo rugsėjo 22 dienos 5 val. ryto iki rugsėjo 23 dienos 22 val. naujajame miesto centre aplinkui Vilniaus savivaldybę bus galima nemokamai palikti lengvuosius automobilius:

  • Vilniaus savivaldybė, Konstitucijos pr. 3 – 300 vietų.
  • PC Europa, Konstitucijos pr. 7A – 900 vietų.
  • „Swedbank“ administracinis pastatas, Konstitucijos pr. 20A – 530 vietų.
  • Verslo kompleksas 3 BURĖS, Lvovo 25, įvažiavimas nuo Giedraičių g pusės į Krokuvos g. – 400 vietų.
  • Verslo centras QUADRUM, Konstitucijos pr. 21 – 200 vietų
  • „Danske Bank“, Saltoniškių g. 2 – 85 vietos.
  • UAB „Eika“, A. Goštauto g. 40B, 40D – 450 vietų.

Automobilius su dujų įranga statyti visose požeminėse stovėjimo aikštelėse draudžiama.

Į Vilnių savo transportu atvykusiems svečiams Vilniaus miesto savivaldybė automobilius siūlo palikti atokesniuose nuo centro rajonuose.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Eismo ribojimai senamiestyje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Eismo ribojimai senamiestyje

Taip pat rugsėjo 22–23 dienomis vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami nemokamai naudotis „Statyk ir važiuok“ aikštelėmis prie „Siemens“ arenos, Žvėryne prie viešojo transporto apsisukimo ir Ukmergės gatvėje šalia prekybos centro „Senukai“, o palikus savo automobilį vienoje iš aikštelių kelionę link centro tęsti nemokamu viešuoju transportu.

Informacija Senamiesčio gyventojams – rugsėjo 17–23 dienomis SĮ „Susisiekimo paslaugos“ gyventojams ir įmonėms išduoti leidimai statyti automobilius rinkliava apmokestintose stovėjimo vietose Popiežiaus vizito metu galios ir kitose rinkliavos zonose.

Aktualiausia informacija apie eismo pakeitimus

Rugsėjo 17–22 d. dėl paruošiamųjų darbų prieš Popiežiaus vizitą ir vizito metu Senamiesčio teritorijoje ir prieigose įvedama stovėti draudžiama zona.

Rugsėjo 21 d. nuo 22 val. iki rugsėjo 22 d. 22 val. draudžiamas transporto eismas Senamiesčio teritorijoje ir prieigose.

Rugsėjo 22–23 d. automobilių stovėjimo aikštelės prie parodų rūmų „Litexpo“, prekybos centro „Ikea“, Vilniaus pramogų arenos ir Olandų gatvės bus rezervuotos atvykstantiems autobusams, kurie užregistruoti iš anksto, ir jose stovėjimas bus galimas tik su specialiais leidimais.

Rugsėjo 22–23 d. draudžiamas transporto stovėjimas ir eismas Aukų gatvėje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Eismo ribojimai senamiestyje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Eismo ribojimai senamiestyje

Rugsėjo 23 d. draudžiamas transporto eismas Gedimino prospekto dalyje tarp Vasario 16-osios ir J.Tumo-Vaižganto gatvių, prieigose draudžiamas automobilių stovėjimas.

Rugsėjo 23 d. nuo 16 iki 19 val. galimi trumpalaikiai eismo ribojimai Pylimo, Žygimantų, Arsenalo ir T.Kosciuškos gatvėmis. Svarbi informacija Tilto gatvės gyventojams: privažiuoti prie namų bus galima Tilto gatve, o išvažiuoti – Radvilų gatve (laikinai bus pakeista vienpusio eismo kryptis) kairiuoju posūkiu į Žygimantų gatvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius