-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 17 /15:15

Popiežiaus vizito metu – nemokamos požeminės automobilių aikštelės Vilniaus centre

Savaitgalį pamatyti popiežių Pranciškų Vilniuje ketina dešimtys tūkstančių vilniečių ir miesto svečių, o tai taps rimtu iššūkiu sostinei. Vilniaus meras Remigijus Šimašius siūlo iniciatyvą – savaitgaliui nemokamai atverti požeminę savivaldybės aikštelę su 300 vietų automobiliams. Prie iniciatyvos jis pakvietė prisijungti ir kitas įmones bei įstaigas, turinčias aikšteles prie Vilniaus senamiesčio.
Popiežius Pranciškus papamobilyje
Popiežius Pranciškus papamobilyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jau pirmąją dieną prie miesto savivaldybės prisijungė pirmosios 4 atsakingo verslo kompanijos, pasiūlydamos dar per 2000 nemokamų parkavimo vietų požeminiuose ir antžeminiuose aikštelėse aplink Konstitucijos prospektą.

„Popiežiaus apsilankymas traukia visos Lietuvos tikinčiųjų ir pasaulio piligrimų dėmesį į sostinę Vilnių. Vilniečius kviečiu į susitikimus su popiežiumi atvykti pėsčiomis ir nemokamu viešuoju transportu, o svečiams iš toliau atversime kuo daugiau nemokamų parkavimo vietų atokiau nuo didžiausių žmonių srautų. Esu dėkingas socialiai atsakingam verslui už vilnietišką svetingumą ir sąmoningumą, kuris neabejotinai išaugins turistų, besidominčių Vilniaus sakraliniu paveldu srautus ir prisidės prie miesto sėkmės istorijos kūrimo“, – kvietė Vilniaus meras.

Nuo rugsėjo 22 d. 5 val. ryto iki rugsėjo 23 d. 22 val. miesto centre aplinkui Vilniaus savivaldybę bus galima nemokamai palikti lengvuosius automobilius šiose aikštelėse: PC EUROPA (900 vietų), „Swedbank“ (530 vietų), verslo kompleksas „3 BURĖS“ (400 vietų), verslo centras QUADRUM (200 vietų), Vilniaus miesto savivaldybė (300 vietų).

Požeminėse aikštelėse negalima palikti tik automobilių su dujine įranga.

Tikimasi, kad prie iniciatyvos prisijungs ir daugiau įmonių bei įstaigų, įsikūrusių aplink Vilniaus centrą.

Tiesa, visame mieste automobilių parkavimas nebus nemokamas – tam reikėtų Vilniaus tarybos sprendimo. Bent kol kas tokio nėra. Be to, įvažiuoti į sostinės Senamiestį bus sudėtinga, vairuotojai turėtų iš anksto pasidomėti eismo organizavimo pokyčiais vizito metu.

Popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22 (Vilniuje) ir 23 (Kaune ir Vilniuje) dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius