-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Regitra“ paaiškino, kodėl kvadratiniai automobilių numeriai tapo tokie negražūs

Šį pavasarį „Regitra“ ėmėsi išdavinėti naujo standarto valstybinio ženklo numerius transporto priemonėms: atsisakyta holografinės plėvelės, sumažintas skirtingų šriftų skaičius. Tokios naujovės prajuokino tuos, kuriems prireikė vadinamojo kvadratinio numerio, dažniausiai tvirtinamo prie iš JAV atkeliavusių automobilių. Anot naujus numerius gavusių vairuotojų, šie atrodo tarsi būtų suklastoti.
Pajūryje – amerikietiškų automobilių paradas
Amerikietiškas automobilis. Asociatyvi nuotr. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Naujo tipo numeriai. Atrodo, kaip padirbti, bet tikri“, – juokėsi viena internautė, savo automobiliui gavusi naujo pavyzdžio kvadratinį valstybinį numerį.

Daugiausiai reakcijų sulaukė ne tik pasikeitęs, atrodytų, tarsi į viršų timptelėtas raidžių ir skaičių šriftas, bet ir tai, kad simboliai lentelėje nesulygiuoti per centrą. Raidės ir skaičiai pakelti aukštyn, o apačioje – nemažas tuščias plotas.

„Gal per sudėtinga perprogramuoti“, – juokavo gautą naują numerį feisbuko draugams parodžiusi mergina.

Paliko kitoms žymoms

Visgi priežastis, kodėl kvadratinėse lentelėse įspaudžiami valstybinio ženklo numeriai tapo tokie nepatrauklūs akiai, kur kas paprastesnė. Šalies transporto parko registrą valdančios VĮ „Regitra“ rinkodaros vadovė Ingrida Kuorytė akcentavo, kad eismo dalyviai turėtų būti lengvai identifikuojami. Būtent atsižvelgiant į šią sąlygą naujo standarto kvadratiniuose numeriio ženkluose esančių skaičių ir raidžių šriftas buvo padidintas.

„Tai stipriai pagerina numerio ženklų atpažįstamumą ir leidžia lengvai nustatyti transporto priemonės savininką ar valdytoją“, – akcentavo specialistė ir pridūrė, kad automobilio numeriai nėra puošmena, todėl esminė jų funkcija – paversti transporto priemonę lengvai atpažįstamą teisėsaugos institucijoms ir kitiems eismo dalyviams.

Regitros nuotr./Naujo standarto kvadratinio numerio ženklo pavyzdys
Regitros nuotr./Naujo standarto kvadratinio numerio ženklo pavyzdys

I.Kuorytė pabrėžė, kad anksčiau, kai buvo išduodami senojo pavyzdžio numeriai, jų apačioje buvo klijuojami holografiniai lipdukai. Jų atsisakius, vieta numerio apačioje palikta tiems automobiliams, kurių registracijos trukmė yra terminuota.

„Pavyzdžiui, tiems atvejams, kai asmenys automobilį įsigyja lizingo būdu. Taip pat tais atvejais, kai transporto priemonė valdoma nuomos pagrindu arba kai asmuo turi terminuotą leidimą gyventi Lietuvoje. Paprasčiau tariant, ši vieta palikta automobilio registracijos termino žymėjimui“, – komentavo „Regitros“ atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius