Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Regitra“ paaiškino, kodėl šaltuoju metu laiku mažėja eilės norint perlaikyti egzaminą

Būsimiesiems vairuotojams, kuriems pirmuoju bandymu nepavyko išlaikyti praktikos egzamino, „Regitra“ turi gerų žinių. Artėja metas, kai eilės ims mažėti ir perlaikymui bus galima tikėtis artimesnės datos.
„Regitra“
„Regitra“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiais metais VĮ „Regitra“ fiksavo, kad ilgiausias laukimo laikas praktikos egzamino perlaikymui buvo 32 dienos, tačiau pastaruoju metu laukimo laikas jau yra sutrumpėjęs.

Pavyzdžiui pastarosiomis savaitėmis buvo fiksuotas 23 dienų laukimo laikas. Teorinio egzamino perlaikymui eilė yra dar trumpesnė – perlaikymo laukti tektų iki 10 dienų.

Nevyks motociklininkų egzaminai

„Šiuo metu dar vyksta motociklininkų egzaminai. Netrukus jie pasibaigs, nes natūralu, kad oro sąlygos greitai tam nebebus tinkamos ir ta eilė tikrai neturėtų didėti ir turbūt dar sutrumpės. Taigi, situacija šiuo metu yra tikrai geresnė nei pirmoje metų pusėje“, – sakė įstaigos atstovė Emilija Bardauskienė.

Kaip teigia Emilija Bardauskienė, egzaminų tvarkaraštyje nuolat atsiranda vietų artimiausioms dienoms, tačiau tai priklauso nuo klientų atsakingumo, kurie negalėdami atvykti į egzaminą apie tai praneša iš anksto ir taip jų vieta priskiriama kitiems asmenims. Siekiant greitesnio egzaminų perlaikymo „Regitra“ šiemet taip pat padidino ir personalo skaičių.

„Žinoma, sostinėje egzaminų poreikis yra didžiausias, todėl Vilniuje į darbą šiemet buvo priimti 4 nauji egzaminuotojai. Dar 2 egzaminuotojų atranka vyksta ir Šiauliuose. Greičiausiai egzaminus galima laikyti Klaipėdoje, Tauragėje, Telšiuose, Mažeikiuose – čia vidutinis praktikos egzamino laukimo laikas siekia apie 15-19 dienų. Taigi, jei klientai turi galimybę egzaminą laikyti kituose artimesniuose miestuose, kviečiame pasitikrinti ir jų tvarkaraščius“, – sakė Emilija Bardauskienė.

Kaip teigia atstovė, įmonė didina ne tik žmogiškuosius resursus, bet ir įgyvendina darbo laiko korekcijas – pavasarį egzaminai vyko ir nedarbo dienomis ir dėl to papildomai įvyko virš 1 tūkst. praktikos egzaminų. Taip pat nuo liepos 1 d. dirbama šeštadieniais valanda ilgiau, o tai, planuojama, leis priimti papildomai apie 5 tūkst. praktikos egzaminų per metus.

„Nuolat vertiname situaciją ir, esant poreikiui, priimame sprendimus, kaip gerinti klientų aptarnavimą. Tai duoda rezultatą – per šių metų pirmąjį pusmetį priėmėme daugiau nei įprastai praktikos egzaminų – iš viso virš 71 tūkst., kai priešpandeminiu laikotarpiu, pavyzdžiui 2019 m., kuomet dar nebuvo apribota „Regitros“ veikla, šis skaičius siekė apie 63 tūkst. Taigi, išlaikant panašius tempus, šiemet greičiausiai įvyks rekordinis egzaminų skaičius“, – teigė pašnekovė.

Pirmuoju bandymu išlaiko trečdalis

Statistiniai duomenys rodo, kad per 2022 m. pirmąjį pusmetį iš viso pirmą kartą populiariausios B kategorijos praktikos egzaminą laikė 14 tūkst. asmenų. Jį iš pirmo karto išlaikė apie 29,4 proc.

„Praktikoje pastebima, kad ne visiems vairuotojams pavyksta egzaminus išlaikyti iš pirmo karto dažniausiai dėl streso padarytos įtakos. Tą matome ir analizuodami klientų atsiliepimus, kuriuose teigiama, kad stresas trukdo susikoncentruoti ir pasiekti norimą rezultatą. Mūsų egzaminuotojai siekia būsimam vairuotojui padėti nusiraminti prieš egzaminą, skatiname pasitikėti savo įgūdžiais ir žiniomis, tik visgi didžiąja dalimi viskas priklauso nuo paties asmens, kaip jam pavyks susitvarkyti su jauduliu.

Taip pat matome, kad žmonės dažnai linkę rizikuoti ir pasikliauti atsitiktine sėkme, nors ir patys nėra užtikrinti savo įgūdžiais. Atsižvelgiant į tai, kviečiame į egzaminą atvykti tik tvirtai pasiruošus. Labai svarbu išsirinkti gerą vairavimo instruktorių, o jei yra galimybė, papildomai įgūdžius tobulinti ir su šeimos nariais. Kai asmuo jaučiasi užtikrintai prie vairo, tuomet egzamino metu bus ne tik mažiau streso, bet ir atsiras daugiau pasitikėjimo savo įgūdžiais.

Dar geriau pasiruošti padės ir „Regitros“ parengta mokomoji medžiaga. Įmonės interneto svetainėje galima rasti virtualias vairavimo pamokas, užduodamus klausimus prieš važiavimą, praktinius egzaminuotojų patarimus ir kt.“, – tvirtina Emilija Bardauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius