Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusiškas traktorius Baltijos jūroje: policija – prieš, o gamtosaugininkai žvejams važinėti leidžia

Skaitytojų naujienų skiltyje IKRAUK.LT publikavome skaitytojo skundą: kodėl Klaipėdoje, netoli molo, po paplūdimį ir po jūrą važinėja tepaluotas žvejų traktorius.
Žiema Baltijos pajūryje: žvejai Melnragėje
Žvejai Melnragėje / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Skaitytojų naujienų skiltyje IKRAUK.LT publikavome skaitytojo skundą: kodėl Klaipėdoje, netoli molo, po Melnragės paplūdimį ir net po jūrą važinėja tepaluotas žvejų traktorius „Belarus“.

Susiję: skaitytojas stebisi, Baltijos jūroje pamatęs traktorių.

Policija: Kelių eismo taisyklės neleidžia važinėti po jūrą

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas

Pasivažinėjimas po jūrą
Pasivažinėjimas po jūrą

Matonis pakomentavo situaciją taip. Policija leidimo traktoriumi važiuoti į jūrą nedavė – KET prasme pažeidimas akivaizdus. Tačiau, R.Matonio nuomone, gamtos apsaugos institucijos gali duoti leidimą specialiose vietose privažiuoti prie jūros.

Gamtosaugininkai ieško sprendimų

Klaipėdos regiono Aplinkos apsaugos departamento vadovas Andrius Kairys sako, kad ši dviprasmiška situacija gamtosaugininkams yra žinoma.

„Nuotraukoje užfiksuoti žvejai verslininkai (įmonė mums žinoma, žvejybos barai 16 ir 17) nuleidžiantys/ištraukiantys žvejybos įrangą iš jūros. Vieta ties Melnrage įtraukta į vietų, kuriose nuleidžiama/ištraukiama žvejybinė įranga, sąrašą. Vykdant žvejų verslininkų valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę, taršos atvejų naftos produktais užfiksuota nebuvo. Važinėjimo paplūdimiu klausimai buvo aptarti LR AM Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamente (toliau – Klaipėdos RAAD) š.m. kovo 27 d. vykusiame tarpžinybiniame pasitarime, kuriame dalyvavo aplinkos viceministras L.Jonauskas.

Pasitarimo metu nutarta reglamentuoti važinėjimą paplūdimiu: nustatyti atvejus, kas ir kokiais tikslais gali tai daryti. Taip pat noriu informuoti, kad apie būtinybę įrengti specialias žvejybos įrangos nuleidimo/ištraukimo iš vandens vietas ne kartą informuota LR Žemės ūkio ministerija ir atitinkamos savivaldybės. Mūsų žiniomis, šiam klausimui spręsti jau skiriamos ir ES lėšos: planuojama įrengti žvejų uostelį Karklėje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius