Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo narių pasiūlymas – didinti promilių normą vairuotojams iki 0,5

Seime antradienį užregistruotas pasiūlymas iki 0,5 promilės ribos didinti nustatytą alkoholio koncentracijos normą vairuotojams. Taip pat siūloma panaikinti nulio promilių reikalavimą motociklų vairuotojams.
Alkoholis
Alkoholis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Alkoholis Seimas

Pakeisti du „Saugaus eismo automobilių keliais“ įstatymo straipsnius siūlo keturi Seimo nariai: Gintaras Vaičekauskas, Kęstutis Glaveckas, Juozas Baublys ir Jonas Liesys.

Dabar vairuotojai gali „įpūsti“ iki 0,4 promilės, o dar prieš metus buvo garsiai svarstoma apie 0 promilių ribą visiems vairuotojams. Tačiau buvo priimtas mažiau vairuotojų aktuali pataisa: šių metų pradžioje įteisinta, kad pradedantieji vairuotojai, taksi automobilių, mopedų, motociklų, triračių, lengvųjų keturračių, keturračių, galingųjų keturračių, transporto priemonių, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė kaip 3,5 t, vairuotojai laikomi neblaiviais, kai alkoholio koncentracija yra daugiau kaip 0 promilių.

Seimo nariai siūlo prie „nulio promilių“ grupės palikti visų anksčiau minėtų transporto rūšių vairuotojus, išskyrus motociklų ir keturračių vairuotojus, kuriems būtų taikoma 0,5 promilės riba.

Siūloma, kad įstatymas įsigaliotų 2018 m. sausio 1 d.

Daugelyje Europos Sąjungos valstybių galioja 0,5 arba 0,2 promilių riba, vos penkiose (Bulgarijoje, Čekijoje, Vengrijoje, Rumunijoje ir Slovakijoje) yra įteisinta nulio promilių riba visiems vairuotojams. Latvijoje galioja 0,5 promilės riba, Estijoje ir Lenkijoje – 0,2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius