Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Siauroje Vilniaus Mykolo Lietuvio g. eismas po kelerių metų išaugs 17 kartų

Sostinės Mokslininkų gatvėje rytais netrūksta transporto: aplinkinių gatvių gyventojai ja važiuoja į Geležinio Vilko ar Ukmergės gatves. Artimiausiais metais jo turėtų padaugėti: netoliese bus baigtas Vakarinis aplinkkelis, tad dalis anksčiau aplinkinius kelius besirinkdavusio transporto keliaus Mokslininkų gatve.
Remontuojama Mokslininkų-Bajorų kel. sankryža
Remontuojama Mokslininkų-Bajorų kel. sankryža / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Vilnius

Be to, Vakarinį aplinkkelį ir Mokslininkų gatvę jungianti Mykolo Lietuvio gatvė artimiausiais metais turėtų būti ne tik išasfaltuota, bet ir išplėsta iki keturių eismo juostų. 2,7 km ilgio atkarpa nuo Ukmergės g. iki Mokslininkų g. turės skiriamąją juostą, 2,5 m pločio dviračių takus, šaligatvius, viešojo transporto stoteles ir apšvietimo stulpus. Pastatų dėl šios gatvės rekonstravimo griauti nenumatyta.

Šių metų kovo mėnesį darbams atlikti jau gauta Aplinkos apsaugos agentūros išvada, kad poveikio aplinkai vertinimas neprivalomas, numatyti valstybės reikmėms reikalingi paimti žemės sklypai.

2015-aisiais Mykolo Lietuvio gatve per parą vidutiniškai pravažiuodavo 1 380 automobilių, numatomas skaičius 2025 m. – 23 100. Sunkiojo transporto dalis – 0,5 proc. Mykolo Lietuvio gatvė iš vienos pusės jungtųsi su Vakariniu aplinkkeliu, o iš kitos pusės – su šiandien vos dvi eismo juostas turinčia Mokslininkų gatve, tad šios rekonstrukcija iki sankryžos su Geležinio vilko g. taip pat būtų neišvengiama. Tik tą padaryti gerokai sudėtingiau ir konkrečių planų, kaip būtų atliekama rekonstrukcija, nėra. Prie pat Mokslininkų gatvės yra daug pastatų, tarp kurių keturių eismo juostų kelias vargiai išlaviruotų.

Šio rajono gyventojai 15min informavo, kad dar 2005-ųjų metų Vilniaus bendrajame plane numatyta rekonstrukcija galbūt jau prasidėjo. Mokslininkų gatvės ir Bajorų kelio sankryžoje jau kelias savaites darbuojasi kelininkai, čia ardomas šaligatvis bei kai kurios gatvių atkarpos, tačiau šie darbai nesusiję su minėtais anksčiau: jie atliekami tik dėl sankryžoje statomo prekybos centro.

„Mokslininkų gatvėje ir Bajorų kelyje atliekami gatvių remonto ir įvažiavimų įrengimo į statomą prekybos centrą darbai pagal Miesto ūkio ir transporto departamento išduotas prisijungimo prie susisiekimo komunikacijų sąlygas. Mūsų turimomis žiniomis, statomas „Iki“ prekybos centras. Šie darbai nesusiję nei su Mokslininkų gatvės rekonstravimu, nei su naujos Mykolo Lietuvio gatvės tiesimu“, – sakė Vilniaus savivaldybės Eksploatacijos poskyrio vyriausioji specialistė Danguolė Baltrušaitienė.

Ji pridūrė, jog įvažiavimas į prekybos centrą suprojektuotas iš Bajorų kelio, o Mokslininkų g. bus įrengtas apie 150 metrų ilgio šaligatvis ir gatvės apšvietimas.

Data, kada galimai bus pradėta Mykolo Lietuvio gatvės asfaltavimas ir Mokslininkų gatvės rekonstrukcija, nežinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius