-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai žada tiekti automobilius Sirijos valdžiai

Kaip teigia Rusijos laikraštis „Izvestija“, Sirijos valdžia jau pradėjo pirmines derybas su Rusija dėl šarvuotų lengvųjų automobilių tiekimo Sirijos prezidento aplinkai.
Sirijos prezidentas Basharas al Asadas su žmona Asma
Sirijos prezidentas Basharas al Asadas su žmona Asma / „Scanpix“ nuotr.

Primename, kiek anksčiau tokius automobilius parduoti Sirijai atsisakė Vokietijos BMW, „Mercedes-Benz“ ir „Audi“ automobilių gamintojai.

Kol kas Sirijos valdžia tiksliai nenusprendė, iš kokios valstybės pirks šarvuotus automobilius prezidentui vežioti, nes derybos dar tik pradinėje stadijoje. Savo pagalbą šiuo klausimu jau pasiūlė ir Kinija. Neatmetama galimybė, kad užsakymas 20 šarvuotų automobilių gali būti padalintas į dvi dalis – pusę tiektų rusai, o kitą pusę – kinai.

Tiesa viena – Sirijos prezidentui ir ministrų kabinetui šie automobiliai reikalingi kuo greičiau – šalyje tęsiasi nuožmus pilietinis karas.

Vienas neįvardijamas Vokietijoje gaminamų automobilių prekybos atstovas Rusijoje žinių tarnybai „Izvestija“ tiesiai pareiškė: „mes galime užsakyti tokius automobilius tiesiai iš Vokietijos arba patys sumontuoti šarvus jiems čia, Rusijoje, ir nugabenti į Siriją“.

Akivaizdu, kad savo pyrago gabalą nori atsiriekti visi, nes kai vokiečiai atsisakė parduoti savo šarvuotus limuzinus tiesiogiai, Sirijos valdžiai teks juos pirkti per tarpininkus, t.y. gerokai brangiau. Šiuo atveju pinigai nerūpi, o tai yra puiki galimybė kažkam nemažai užsidirbti.

Tiesa, nei vienas kalbintas automobilių pardavėjas nepatvirtino, kad veda tiesiogines derybas su Sirijos valdžia. Arba derybos dar neprasidėjo, arba pardavėjai bijo užsitraukti Vokietijos automobilių gamintojų nemalonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius