Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 12 07 /07:57

„Grindos“ barstytuvai naktį sniegą tirpdančiais mišiniais barstė sostinės kelius

Nenorėdami antrą rytą iš eilės bandyti vairuotojų kantrybės sostinės kelininkai jau naktį su barstytuvais išriedėjo į gatves. „Grinda“ praneša, kad, remdamasi sinoptikų pranešimais apie galimą šlapdribą, jau 2:20 val. į gatves išsiuntė 42 barstytuvus. Pirmiausia buvo pabarstytos pagrindinės miesto arterijos – vakarinis ir pietinis aplinkkeliai, Ukmergės, Geležinio Vilko, T.Narbuto, S.Batoro, Ozo, Kareivių, Žirmūnų, Kalvarijų, Oslo, Galvės, Kirtimų, Lentvario, Olandų, Pavilnio gatvės, Savanorių, Laisvės ir Pilaitės pr., Juodasis kelias, Nemenčinės ir Minsko plentai.
Rytinis eismas Vilniuje
Rytinis eismas Vilniuje / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Vėliau buvo barstomos ir kitos Vilniaus gatvės, pirmiausia užtikrinant eismo saugumą gatvėse, kuriomis driekiasi viešojo transporto maršrutai. Gatves pabarsčius sniegą tirpdančiais mišiniais, ant jų paviršiaus nesusiformuoja sniego ir ledo sluoksnis.

Apie 5.30 val. pagrindinių miesto gatvių dangos buvo šlapios, eismo sąlygos patenkinamos. Vis dėlto vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį į eismo sąlygas ties tiltais ir viadukais, taip pat miškingose miesto vietovėse – Verkių, Žaliųjų ežerų g., Eišiškių pl. Gatvių paviršius ten gali būti padengtas šlapio sniego provėžomis, slidus.

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ pranešė, kad ryte viešojo transporto eismas mieste vyko kaip įprastai – į gatves išvažiavo visi autobusai ir troleibusai pagal suplanuotus reisus.

Šiaurės Lietuvoje keliai padengti sniegu

Ketvirtadienio rytą Šiaurės Lietuvoje silpnai snigo, Tauragės, Kauno, Alytaus ir Vilniaus apskrityse krito šlapdriba. Čia slidūs valstybinės reikšmės kelių ruožai yra barstomi, pranešė kelininkai. Tik Utenos apskrityje keliai sausi.

Anot Automobilių kelių direkcijos pranešimo, ketvirtadienį 6 val. Klaipėdos, Telšių ir Marijampolės apskrityse lijo, Šiaulių bei Panevėžio apskrityse buvo silpnas snygis, Kauno, Alytaus bei Vilniaus apskrityse – šlapdriba. Likusioje šalies dalyje – be kritulių.

Oro temperatūra svyravo nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos.

Lieka apsemtas Rusnės kelias, čia vandens gylis siekia 12 centimetrų. Juo eismas leidžiamas.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną numatoma kritulių: šiaurės rytinėje pusėje kris sniegas, šlapdriba, pereinanti į lietų, pietvakarinėje – daugiausia lietus.

Pirmoje dienos pusėje rytiniuose rajonuose kai kur gali būti lijundra, plikledis, šlapio sniego apdraba. Vietomis susidarys rūkas.

Oro temperatūra bus nuo 3 iki 8 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius