Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 12 06 /17:00

Sostinės įmonė „Grinda“ mokosi iš klaidų – šiąnakt budės ir lauks snygio

Vilniaus miesto tvarkymo įmonė „Grinda“ laukdama šaltuko ir kritulių skelbia besiruošianti nakčiai ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje publikuoja trumpą vaizdo įrašą, kur matyti sunkvežimiai kraunantys druską ir smėlį.
„Grinda“ ruošiasi gatvių barstymui
„Grinda“ ruošiasi pirmiems žiemos ženklams / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ar įmanoma pasiruošti netikėtoms situacijoms? Įmanoma, – tikina „Grinda.“ – Sinoptikai žada, kad šįvakar pašals, o naktį prognozuojamas ir snygis. „Grinda“ į sunkvežimius jau krauna druską ir smėlį. Kritiniuose miesto taškuose – ties V.Kudirkos, S.Batoro, Olandų, T.Narbuto g. bei Savanorių pr. įkalnėmis – per naktį budės barstytuvai, pasiruošę operatyviai reaguoti į besikeičiančią situaciją. Apie sudėtingas eismo sąlygas kviečiame visą parą pranešti tel. 1355. Gero kelio. Būkite atsargūs.“

Tiesa, trečiadienio plikledžiui, dėl kurio Vilniaus apskrityje kilo kone 5 kartus daugiau avarijų nei antradienį, „Grindos“ darbuotojai pasiruošę nebuvo.

„Naktį lijo, temperatūra buvo pliusinė, barstyti nereikėjo. Apie 6 val. staiga pasikeitė vėjas ir gatvių paviršių sutraukė ledas. Bendrovės „Grinda“ barstytuvai nedelsiant išvyko į sostinės gatves, pirmiausia buvo valomos užmiesčio gatves, kur temperatūra žemesnė, iš ten ir atėjo pirmieji signalai apie slidžią dangą“, – ryte pranešime žiniasklaidai rašė įmonė.

Trečiadienio vakarą Lietuvos keliuose ima formuotis plikledis, eismo sąlygos sudėtingos bus ir naktį, įspėja Automobilių kelių direkcija.

16 valandos duomenimis, šiaurės rytų ir rytų Lietuvoje pradeda formuotis plikledis, šiuose keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai.

Lazdijų rajone šlapdriba. Alytaus rajone ir Tauragės apskrityje – silpnas lietus. Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.

Meteorologai skelbia, kad ketvirtadienį lietaus ir šlapdribos zona apims daugelį šalies rajonų. Naktis bus šalta, nuo kelių laipsnių šilumos iki 4 laipsnių šalčio, formuosis plikledis.

Diena bus debesuota ir su krituliais, tačiau šilta. Temperatūra antroje dienos pusėje kils iki 3–8 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius