-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkus rytas vairuotojams: kelininkų išbarstyti kalnai druskos spūsčių neištirpdė

Naktį iš antradienio į trečiadienį Vilniaus kelininkai dirbo išsijuosę. Nors sinoptikai trečiadienį žadėjo atšilimą iki 6 laipsnių šilumos, per antradienio vakarą ir naktį vėl nemažai prisnigo. Be to, temperatūrai naktį laikantis apie 1–3 laipsnius šalčio, Lietuvoje vietomis susiformavo plikledžio pluta.

15min duomenimis, Vilniuje visą naktį dirbo 33 įmonės „Grinda“ šlapio druskos mišinio barstytuvai, 11 smėlio barstytuvų ir 2 nedideli sunkvežimiai, skirti siauroms senamiesčio gatvėms. Didžioji dalis technikos į gatves išriedėjo 3.30 val., kad iki 6 val. ryto pravalytų smarkiai užsnigtus kelius.

Tiesa, keli barstytuvai sugedo, neatlaikę intensyvaus tempo. Sinoptikų prognozės pasitvirtino su kaupu – šlapios snaigės iš dangaus biro visą naktį. Todėl, jei 1 val. nakties sostinės gatvės dar nebuvo užsnigtos, tai 3 val. kai kurios buvo sunkiai pravažiuojamos.

Taigi ankstų trečiadienio rytą, per rytinį piką, pagrindinės miesto gatvės, nors ir buvo nuvalytos, vis tiek išliko slidžios. Todėl dalis vairuotojų posūkiuose slidinėjo, kiti, saugodamiesi, judėjo vėžlio greičiu. Panašu, kad nuo pirmadienio ryto gatvėse karaliaujanti žiema baimės įvarė daugeliui, tačiau dar neįpratino keltis pusvalandžiu anksčiau nei įprasta – kad spėtų nuvalyti apledėjusius automobilių langus ir prašokti tradicines spūsčių vietas (Geležinio Vilko, Ukmergės g., Pilaitės pr.) iki 7 val. ryto.

Sniegas nutirpsta ne iš karto

UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis, pravažiavęs per sostinę 5 val. ryto, 15min pripažino, kad ši naktis buvo ypatinga, Todėl vairuotojų prašo kantrybės – kartais reikia palaukti, kol druska sureaguoja su sniegu. Be to, slidžių ruožų visad bus, žiemą neįmanoma net ir su moderniausiomis priemonėmis sukurti vasarinių sąlygų, todėl visi eismo dalyviai turėtų būti atsargūs.

VIDEO: UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis – apie kelių būklę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius