-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tesla Model 3“ staigmena: turi tepalų lygio matuoklį, kuriuo savininkams naudotis neteks

Elektromobiliai turi daugybę privalumų, vienas jų – paprastesnė priežiūra. Jie turi mažiau judančių dalių, todėl turėtų būti patikimesni, be to, teigiama, juos prižiūrėti lengviau. Dabar internautai krapšto galvas – kam vidaus degimo variklio neturinčiam „Tesla Model 3“ reikalingas tepalų lygio matuoklis?
Tesla Model 3
Tesla Model 3 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Tesla, Inc.

Tepalų lygio matuoklis yra ilgas, lankstus metalinis strypelis, padedantis greitai patikrinti tepalų lygį variklyje ir kokybę. Patys kruopščiausi vairuotojai tepalų lygį tikrina bent kartą per mėnesį. „Tesla Model 3“ neturi vidaus degimo variklio, kurį reikėtų tepti ir tai viena iš priežasčių, kodėl elektromobiliais yra lengviau rūpintis. Visgi internete paviešintas „Tesla Model 3“ priežiūros įrankių sąrašas, kuriame yra ir tepalų lygio matavimo strypelis.

Nors „Tesla Model 3“ neturi tokios aušinimo ir tepimo sistemos kaip automobiliai su vidaus degimo varikliais, jis alyvą vis tiek naudoja. Reikia sutepti krumpliaračius, esančius automobilio pavaros mechanizme. Kuomet metalas trinasi į metalą, jis kaista ir dyla. Tinkamas tepimas gali gerokai prailginti krumpliaračių ir guolių gyvavimo laiką. Tačiau kad ir kokia gera sistema būtų, tepalų lygis su laiku mažėja, ypač, jei sistema praranda sandarumą. Taigi, kartas nuo karto „Model 3“ prižiūrintys mechanikai turės pasinaudoti tepalų lygio matuokliu, kad patikrintų tepalus.

Įdomu tai, kad šis įrankis paminėtas tik „Tesla Model 3“ priežiūros sąraše. Gali būti, kad brangesni „Model S“ ir „Model X“ naudoja elektroninę tepalų lygio nustatymo įrangą. Stebina ir tai, kad „Model 3“ reikalingas toks kasdieniškas įrankis, mat „Tesla“ garsėja netradiciniais sprendimais, robotizuotomis durimis, išmaniosiomis elektronikos sistemomis.

Be to, mechaninius tepalų lygio matuoklius turi net ne visi nauji, vidaus degimo variklius turintys, automobiliai. Visgi toks paprastas komponentas niekada nesuges, ko negalima užtikrinti kalbant apie elektronines priemones. Žinoma, išlieka tikimybė, kad automobilio savininkai šio įrankio tikriausiai taip niekada ir nepanaudos, nes jis bus pasiekiamas tik automobilių remonto dirbtuvėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius