-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The coldest ride“: šalčiausia Karolio Mieliausko kelionė prasidėjo Vilniaus oro uoste

Tai, apie ką motociklininkas Karolis Mieliauskas kalbėjo jau pusę metų, pagaliau įvyko. Iš Vilniaus į Jakutską, šalčiausią pasaulio didmiestį, išskrido ne tik Karolio komanda, bet ir jo motociklas, paruoštas speigo išbandymams. Būtent motociklu Sibire Karolis planuoja nuvažiuoti 1000 km atstumą iš Jakutsko į Oimiakoną.
„The Coldest Ride“: Karolio Mieliausko motociklas Vilniaus oro uoste
„The Coldest Ride“: Karolio Mieliausko motociklas Vilniaus oro uoste / The Coldest Ride nuotr.

Yra sakoma, kad Jakutsko gyventojai, spaudžiant 30 laipsnių šaltukui, net striukių neužsisega. Tikrasis šaltis jiems – 40 ir daugiau laipsnių.

Žinoma, tai tik pokštas. Iš tiesų gyvenimas amžinojo įšalo žemėje kupinas išbandymų ir nuotykių. Jakutijos sostinėje daugiaaukščiai namai ne šiaip pastatyti ant polių – dėl įšalo. Dėl speigo ir automobilių varikliai sureguliuoti taip, kad neužgestų, jei temperatūra nukrenta iki neigiamų reikšmių. Žodžiu, gyvenimas ten šiek tiek primena kosmosą ir jo stingdantį šaltį.

Todėl lietuvio Karolio Mieliausko kelionė motociklu iš Jakutsko į Oimiakoną (apie 1000 km vadinamuoju mirties keliu), šiek tiek primena skrydį į kosmosą, kupiną netikėčiausių išbandymų.

Kad plieninis žirgas nesušaltų, jis padengtas specialiu apsauginiu kiautu, kuris leidžia išsaugoti variklio šilumą. O jo raitelis – Karolis Mieliauskas – vežasi visą šiltų drabužių rinkinį. Tarp jų – ir su elektriniu šildymu. Daugiau apie drabužius skaitykite čia.

„Jakutske nusileisime penktadienio rytą vietos laiku. Skrydis iš Maksvos iki Jakutijos sostinės trunka apie 7 val. Viešbutyje pasidėję daiktus, skubėsime į logistikos centrą atsiimti motociklo. Būčiau daugiau, nei laimingas, jei dar penktadienį spėčiau jį pasibandyti“, – sakė Karolis 15min.

VIDEO: „The Coldest Ride“: Karolio Mieliausko kelionė į speigą prasidėjo Vilniaus oro uoste

Kas yra „The coldest ride“ (Šalčiausia kelionė)

Vilnietis Karolis Mieliauskas pasiryžo nuotykiui, kurio dar niekas nėra įgyvendinęs. Nuo Vilniaus iki Oimiakono – 11 tūkst. km. Ilgas kelias, reikalaujantis daug laiko sudėtingomis žiemos sąlygomis. Tad, taupydamas laiką, motociklininkas važiuos tik sunkiausią jo atkarpą – 1000 km kaulų keliu per kaulus laužantį speigą nuo Jakutsko. Karolis su komanda iki šio šalčiausio didmiesčio keliaus lėktuvais. „Yamaha XT660Z Tenerre“ motociklas – taip pat.

„Motociklo gabenimas iki Jakutsko sausumos keliais užtrunka labai ilgai, ypač šventiniu laikotarpiu, kuris užsitęsia kone iki sausio vidurio. Tad įvertinę visus rizikos faktorius priėmėme sprendimą motociklą skraidinti lėktuvu. Prieš išvykdami jį atidavėme į krovinių skyrių, jis skris kitu, krovininiu lėktuvu, tačiau tikslą turėtume pasiekti panašiu laiku“, – išaiškino Karolis Mieliauskas.

Tuo tarpu pats motociklininkas kartu su komanda skris keleiviniais lėktuvais. Pradėję kelionę ketvirtadienio rytą Vilniaus oro uoste jungiamuoju skrydžiu per Maskvą, Jakutską jie pasieks penktadienio rytą. Iki didžiojo iššūkio keliautojai turės dar tris dienas paruošti motociklą ir apsiprasti su speigu.

„Orų prognozė sako, kad mūsų lauks kiek didesnis nei -30 laipsnių šaltis, tad turėsime laiko apsiprasti. Visi vežamės didžiausius lagaminus specialių suomiškų „Rukka“ drabužių skirtų ekstremaliems šalčiams, tad neprapulsime“, – sakė Karolis.

Pirmos trys dienos Jakutske bus skirtos galutiniam technikos paruošimui bei adaptacijai prie kitos laiko juostos. Kelionė prasidės vasario 4 dieną starto metu simboliškai kertant užšalusią Lenos upę. Toliau lauks 1000 km tremtinių statyto kaulų kelio ir bekelės. Šį atstumą iki Oimiakono nuotykių ieškotojas planuoja įveikti per 5 dienas. Visą kelionės eigą galėsite sekti portale 15min.lt ir „The Coldest Ride“ feisbuke.

VIDEO: „The Coldest Ride“: Karolio Mieliausko motociklas į šiaurę išskrido lėktuvu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius