-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ autonominiai automobiliai kitą mėnesį pradės darbą JAV

Didžiausia pasaulyje pavežėjimo įmonė „Uber“ ir automobilių gamintojas „Volvo“ suvienijo jėgas kuriant visiškai autonominį automobilį. To rezultatas bus matomas rugsėjį JAV mieste Pitsburge – „Uber“ logotipais paženklintas „Volvo XC90“ be vairuotojo įsikišimo galės vežioti keleivius.
Autonominis „Volvo XC90“
Autonominis „Volvo XC90“

Abi įmonės į šį projektą investavo po 300 milijonų dolerių. Tikslas – sukurti bazinį autonominiam važiavimui tinkamą automobilį, prie kurio abi įmonės galėtų lipdyti nuosavas technologijas ir kurti savas mašinas.

Pasak „Volvo“ atstovų, naujasis bendras dviejų gigantų automobilis naudos naujausią SPA platformą, kuri naudojama XC90, S90 ir V90 modeliams.

„Bloomberg“ praneša, jog projekto autoriai jau pradeda raškyti šio vaisius. Visiškai autonominiai „Volvo XC90“ jau rugsėjį bus pradėti naudoti Pitsburge kaip „Uber“ pavežėjimo automobiliai.

Teigiama, kad kurį laiką automobiliai turės vairuotojus, nes Pitsburge vairuotojo neturinti transporto priemonė keliauti šiuo metu dar negali. Antroji priežastis – saugumas. „Uber“ nori įsitikinti, kad autonominė technologija veikia be priekaištų, o tą išbandyti saugiausia automobilyje sėdint gyvam vairuotojui.

Dėl šių priežasčių pirmosios kelionės „Uber“ autonominiu automobiliu keleiviams bus nemokamos.

„Volvo“ anksčiau yra pranešusi, kad 2021-aisiais planuoja pradėti visiškai autonominių automobilių pardavimus, o „Uber“ atstovai yra daug kartų užsiminę apie autonomines technologijas. Neseniai pavežėjimo paslaugų įmonė įsigijo autonominių sunkvežimių kūrimo kompaniją „Otto“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius