-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 13 /16:56

Už netinkamą gatvių valymą „Kauno švarai“ – 5 tūkst. eurų bauda

Kauno savivaldybės valdoma atliekų tvarkymo ir gatvių bei teritorijų valymo bendrovė „Kauno švara“ už netinkamą gatvių valymą nubausta 5 tūkst. eurų (apie 17 tūkst. litų) bauda.
Žiema Kaune
Žiema Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Iš gyventojų sulaukėme nemažai nusiskundimų dėl bendrovės neatsakingumo valant ir barstant gatves praėjusį savaitgalį, ypač dėl Parodos kalno. Sutartyje yra numatytos sankcijos už netinkamai atliekamą darbą.

Tikimės, jog likusį žiemos laikotarpį bendrovė situaciją gatvėse stebės atidžiau ir reaguos operatyviai“, – pranešime spaudai sakė savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Anot jo, praėjusį sekmadienį po gausaus sniego miesto gatvėse susidarius sudėtingai situacijai, „Kauno švara“ laiku nenuvalė ir nebarstė gatvių.

Papildyta "Kauno švaros" komentaru

"Kauno švaros“ generalinis direktorius Dalius Tumynas BNS antradienį sakė, kad įmonės darbuotojai iš tiesų netinkamai sureagavo į susidariusią situaciją.

„Kalbant apie sekmadienį, mes dvi dienas nagrinėjame tą klausimą. Per šešetą mano darbo metų tai yra pirmas toks momentas, kada nesusiorientavo žmonės. (...) Pirma komanda buvo barstyti miestą ir tik antra komanda buvo pasiskubinti (pabarstyti – BNS) kalnus, tai laikas prasitempė, reikėjo daryti atvirkščiai“, – kalbėjo D.Tumynas.

Jis sakė su administracijos direktoriumi dar neaptaręs paskirtos baudos. D.Tumyno teigimu, pagal sutartį savivaldybė tokiais atvejais gali nesumokėti už dalį atliktų darbų.

„Savivaldybė nėra ta institucija, kuri bauduoja – mes turime sutartinius santykius. Mes galime savo kaštais pakartoti darbus – tai mums nuostolis, mums gali nesumokėti už darbus – tai mums irgi yra nuostolis“, – sakė D.Tumynas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius