-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vairo brolija“: ką filmuoja vilkikų vaizdo kameros?

Ei, nekvailiokit, viską filmuojam! Nuvalkiota ir banali frazė: šypsokitės, jus visur ir beveik visada filmuoja! Ir dėl to internetas pilnas keisčiausių vaizdų iš gatvių ir kelių. O kam reikalingos vaizdo stebėjimo kameros vilkikuose?
Vilkikas su kamera
Vilkikas su kamera / Vairo brolijos nuotr.

Tadeušas Jakubovskis, UAB „Transtira“ vairuotojas, vilkiką su kameromis vairuoja jau dešimtmetį. Jis dalijasi savo patirtimi ir pastebėjimais, kam vilkikuose reikalingos kameros.

„Su kameromis pirmiausia saugiau ir patogiau, – vardija gero apžvalgumo privalumus Tadeušas Jakubovskis. – Anglijoje tai nepakeičiamas dalykas, ypač važiuojant žiedinėse sankryžose.

Gale įrengta kamera labai padeda saugiau ir kur kas greičiau privažiuoti prie rampų, ji nepamainoma ir siaurose stovėjimo aikštelėse. Šoninės kameros atbaido vagis, nebelieka aklųjų zonų.

Priekyje esanti kamera drausmina išsišokėlius ir chuliganus. Labai keista, tačiau lipdukas su kameros piešiniu ant vilkiko durų drausmina kitus vairuotojus.“

Bet kokio incidento atveju nufilmuota vaizdo medžiaga yra svarus ir nenuginčijamas liudijimas. Tiesa, jis gali vairuotoją išteisinti, bet gali ir patvirtinti jo klaidas bei pražangas. Apie tai – „Vairo brolijos“ dešimtojoje laidoje.

VIDEO: Vairo brolija 10 laida

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius