Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotoją viršijus greitį užfiksavo ten, kur net nevažiavo: paaiškino, ar tikrai įsivėlė klaida

Į redakcija kreipėsi vyras, kuris buvo užfiksuotas pažeidęs kelių eismo taisykles (viršijo greitį), tačiau kaip teigia jis pats, tos vietos, kurioje buvo užfiksuotas, nepravažiavo, t.y. pranešime apie baudą nurodytos koordinatės nesutampa su jo maršrutu. Lietuvos policija paaiškino, kas visgi čia atsitiko.
Greičio matuoklis kelyje Vilnius-Kaunas
Greičio matuoklis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Temą galite siūlyti gazas@15min.lt

Kreipęsis vairuotojas teigia, kad tądien su baudoje užfiksuotu automobiliu nevažiavo keliu Panevėžys-Aristava-Sitkūnai, kuriame esą užfiksuotas pažeidimas.

„Važiavau vieninteliu maršrutu Palanga-Klaipėda-Kaunas-Alytus. Automobilis yra 2019 m. gamybos ir jame yra palydovinė signalizacija, kurios pagalba fiksuojamas automobilio judėjimas. Nė karto neteko matyti, jog magistraliniame kelyje Klaipėda–Kaunas ties Gailiušiais yra greičio ribojimas 90 km/val.“, – rašė vyras.

Jam buvo atsiųsta ir užfiksuota nusižengimo nuotrauka, tačiau klausimų sukėlė nurodytos koordinatės

Skaitytojo nuotr./Skaitytojo maršrutas ir užfiksuoto pažeidimo vieta
Skaitytojo nuotr./Skaitytojo maršrutas ir užfiksuoto pažeidimo vieta

Ar visgi vairuotojas viršijo greitį ir buvo užfiksuotas, ar čia įvyko koks nesusipratimas?

Atsiuntė klaidingas koordinates

Situacija nebuvo tokia kebli, kaip atrodė. Kaip 15min paaiškino policijos atstovai, buvo nurodytos klaidingos pažeidimo užfiksavimo koordinatės. Tačiau pažeidėjas nurodytas teisingai.

„Transporto priemonės vairuotojas viršijo nustatytą važiavimo greitį. Buvo nurodytos ne tos pažeidimo padarymo vietos koordinatės. Transporto priemonės greitis fiksuotas magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai.

Nusižengimas užfiksuotas ne asmens, įtariamo administracinio nusižengimo padarymu, akivaizdoje ir administracinio nusižengimo protokolas su nurodymu surašytas vadovaujantis Administracinių nusižengimų kodekso 611 straipsniu“, – teigiama policijos atstovų atsakyme.

Taigi vyras viršijo greitį. Jis važiavo 106 km/val. greičiu, leistinas greitis – 90 km/val. Rašant baudą buvo atsižvelgta ir į paklaidą, kuri yra 12 km/val. (pagal Administracinių nusižengimų kodekso 416 str. 2 dalį).

Taip pat policijos atstovai primena, kad asmuo, gavęs pranešimą ir pastebėjęs, kad administracinio nusižengimo protokolas neteisingai surašytas (yra netikslumų, neatitikimų, pvz., užfiksuota ne ta transporto priemonė, ne tas valstybinis numeris ir pan.), turi nedelsdamas kreiptis į policijos įstaigą protokole nurodytais kontaktais ir pateikti informaciją – klaidos bus ištaisytos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius