Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vasaros spūstys: kurių kelių geriau vengti, nerizikuojant pakliūti į „butelio kakliuką“?

Praėjusiomis vasaromis, ypatingai po ilgųjų savaitgalių, didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai strigdavo kilometrinėse eismo spūstyse. Norėdami paskutinę savaitgalio dieną parvykti iš Lietuvos pajūrio į Vilnių ar Kauną, žmonės vietoj kelionei planuojamų trijų valandų neretai užtrukdavo penkias ar šešias.
Vos už 70 kilometrų nuo Palangos poilsiautojų laukia Liepoja
Remontuojamas kelias / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Palanga

Rekonstruojant kai kuriuos automagistralės ruožus, juose dviejų eismo juostų kelias viena kryptimi susiaurėdavo iki vienos eismo juostos, o leistinas greitis pakisdavo nuo 130 iki 50 ar 70 km/val., taip daugiau nei dvigubai sumažinant to kelio ruožo pralaidumą. Lietuvos automobilių kelių direkcijos pateikiamais duomenimis, šiais metais tokių „butelio kakliukų“ nebus tik kelyje Kaunas-Klaipėda, tuo tarpu kitose atkarpose pasitaikys ne viena.

Situacija kelyje Vilnius-Palanga

Visame kelyje Vilnius-Palanga bus tik dvi vietos, kuriose rekonstruojamas kelias: ties Grigiškėmis ir Žiežmariais. Tiesa, šios vietos remontuojamos jau daugiau nei metus, tad lėtesnis šių ruožų įveikimas nebėra naujiena.

Kita vertus, šiais metais bus atlikti dviejų ilgų atkarpų projektavimo darbai, o kelininkai darbus jose greičiausiai pradės 2017-aisiais. Techninis projektas rengiamas kelio Vilnius-Klaipėda ruože nuo 94 iki 107 km bei kelio Klaipėda-Liepoja 12,1-19,21 km.

Kelias Panevėžys-Šiauliai-Palanga: laukia nauji iššūkiai

Kitame populiariame kelyje link Lietuvos pajūrio, Panevėžys-Šiauliai-Palanga, vairuotojų laukia ne tik atnaujintos dangos, bet ir nauji iššūkiai.

Kelyje Panevėžys-Šiauliai šių metų balandį buvo baigta ruožo ties Radviliškiu rekonstrukcija, panašiu metu buvo sutvarkytas 45,5-49 km ruožas kelyje Šiauliai-Palanga.

Tame pačiame kelyje nuo 62,72 iki 69,62 km (ties Telšiais) taip pat bus rekonstruojama danga, o darbai tęsis visą vasarą ir turėtų būti baigti rugsėjo pabaigoje.

Visus remontuojamus kelius žemėlapyje galite pamatyti paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius