-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienuolikos metų Kostui žaisliniai automobiliai neįdomūs – jis vairuoja GAZ67

11 metų Kostas – aktyvus auto-moto technikos gerbėjas, kuris stengiasi nepraleisti nė vieno istorinės technikos renginio Lietuvoje. Juose jis ne tik dalyvauja su tėvu Ramūnu, tačiau savarankiškai vairuoja automobilius, sunkvežimius ir net autobusus.
Vienuolikmetis Kostas prie GAZ67 vairo
Vienuolikmetis Kostas prie GAZ67 vairo / „Retromobile“ nuotr.

Variklio gaubtą vos pasiekiantis vienuolikmetis Kostas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kaip paprastas vaikis, kurio aplinkoje yra mėgstančių senovinius automobilius.

Tačiau asociacijos „Retromobile“ išplatintoje filmuotoje medžiagoje iš renginio „Retromobile 4x4 Auksinis ruduo 2015“ matyti, jog berniukas ne tik domisi senoviniais automobiliais, bet ir juos vairuoja.

„Retromobile“ nuotr./Vienuolikmetis Kostas prie GAZ67 vairo
„Retromobile“ nuotr./Vienuolikmetis Kostas prie GAZ67 vairo

Pirmame vaizdo siužete Kostas žiūrovams pateikia automobilio technines charakteristikas bei pagaminimo metus. Netrukus berniukas paaiškina, kaip reikia užvesti automobilį. Tiesa, to padaryti iš pirmo karto nepavyksta.

Vienuolikmetis greitai diagnozuoja problemos esmę – laisvas akumuliatoriaus poliaus gnybtas. Pakėlęs variklio dangtį jaunuolis pritvirtina gnybtą ir sėda prie vairo. Po savotiškos užvedimo procedūros automobilis pajuda.

VIDEO: Pirma dalis

Antrame vaizdo siužete matoma, kaip jaunuolis sėda prie vairo ir manevruoja miško keliukais. Nors GAZ67 nėra nei saugos diržų, kurių į šį automobilį gamykla nemontavo, nei durelių, tačiau berniukas jaučiasi užtikrintai ir saugiu greičiu važiuoja miško keliais.

Vaizdo įrašo pabaigoje jaunuolis pademonstruoja ir savo sugebėjimus užvažiuojant ant vilkiko platformos. Nors GAZ67 pavaros jungiasi lydimos didelio triukšmo, tačiau berniukas įgudęs – seną karinį automobilį jis vairuoja jau ne pirmą kartą.

VIDEO: Antra dalis

Trečioje vaizdo įrašo dalyje Kostas važiuoja jau nuimtu stogu. Aplink jį matomas ir kitas senovinis „Retromobile“ transportas. Kostas – jauniausias vairuotojas šioje grupėje, tačiau jaudulio jo veide nematyti. Berniukas prie vairo jaučiasi užtikrintai.

Kelionė miško keliukais Kostą nuveda į smėlingą bekelę, su kuria jis susitvarko be didesnių problemų.

VIDEO: Trečia dalis
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius