-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus autobusuose nesaugu: ant keleivės nukrito žibinto gaubtas

Vilnius negali pasigirti moderniu ir šiuolaikišku viešuoju transportu. Autobusai ir troleibusai seni, kai kurie važinėja po miestą jau ne pirmą dešimtį metų, todėl ne itin stebina ir įvairūs nutikimai juose. Prieš mėnesį keleivė buvo sužalota troleibuso ūso virvei išdaužius galinį stiklą, o Vėlinių savaitgalį – autobuso keleivė per stebuklą išvengė sužalojimo, kai ant jos nukrito žibinto gaubtas.
7 maršruto autobusas Vilniuje
7 maršruto autobusas Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienį, lapkričio 1-ąją, 17 val. 14 min. 7-ojo maršruto autobusu iš Žirmūnų Lazdynų link važiavusi moteris su dukra teigia patyrusios šoką, kai „Autobusų parko“ stotelėje ant jų nuo autobuso lubų nukrito „didelis metalo gabalas, maždaug 3 metrų ilgio ir 30 cm pločio“.

„Gerai dar, kad aš sėdėjau. Tas metalas krito man ant kairės rankos. Neįsivaizduoju, kas būtų, jei aš stovėčiau. Įdomu, kada buvo atlikta šio autobuso techninė apžiūra. Gėda, kad sostinėje toks viešasis transportas“, – piktinosi moteris.

Gerai dar, kad aš sėdėjau. Tas metalas krito man ant kairės rankos. Neįsivaizduoju, kas būtų, jei aš stovėčiau.

„Vilniaus viešojo transporto“ technikos direktorius Juozapas Grabys aiškina, kad tai buvo ne metalo gabalas, kaip pasirodė nukentėjusiai moteriai, o salono apšvietimo žibinto apsauginis plastikinis gaubtas. Tai patvirtino ir vairuotojai.

Keleivė, nukentėjusi autobuse, ir apie vairuotoją atsiliepė ne itin maloniai, anot jos, autobusą vairavo stažuotojas, o šalia sėdėję du vyrai moteriai dar ir pagrasino – jeigu netylėsianti, iškvies policiją dėl triukšmavimo: „Aš prašiau vairuotojo, kad sustotų ir iškviestų policiją, bet jis to nepadarė. Žinau, kad savivaldybės vadovai nevažinėja viešuoju transportu ir jiems tai nerūpi. Čia kriminalas, ne viešasis transportas!“

„Apgailestaujame ir atsiprašome keleivio už patirtus nepatogumus ir labai viliamės, kad ateityje tokių ir panašių atvejų nepasitaikys, – kalbėjo J.Grabys. – Labiausiai tikėtina, kad gaubtas galėjo nukristi dėl vibracijos, važiuojant duobėta gatvės atkarpa, kokia yra ši Verkių gatvės dalis.“

Anot J.Grabio, tokie atvejai itin reti, nes šis „Volvo“ autobusas pagamintas 2005 metais, o jo techninė apžiūra atlikta šių metų rugsėjo 18 dieną ir galioja iki kitų metų balandžio 6 dienos.

Vos prieš mėnesį Vilniaus viešajame transporte nukentėjo dar viena keleivė. Jauna moteris važiavo 9-ojo maršruto troleibusu, o nukritęs troleibuso srovės ėmiklis (kartais vadinamas tiesiog ūsu) išdaužė galinį transporto priemonės langą, kurio šukės sužalojo jai galvą.

Tuomet „Vilniaus viešasis transporto“ atstovai tikino, kad nors troleibusai seni, bet techniškai tvarkingi, nuolat prižiūrimi ir tikrinama jų techninė būklė. Žalą moteriai turėjo atlyginti draudimas, tačiau ir praėjus mėnesiui ji tikina išmokos dar negavusi – esą draudimo bendrovė tebelaukia teismo medicinos ekspertų išvadų.

Norite pranešti savo naujieną, pasiskųsti ar pareikšti savo nuomonę? Skelbkite savo naujienas skaitytojų portale IKRAUK.LT arba siųskite jas el. paštu ikrauk@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius