Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus gatvėse pradingo „bičių pilveliai“: sniegas čia niekuo dėtas

15min skaitytojai, gyvenantys Sietyno, Salotės ir Taurupės gatvėse, informavo apie keistą reiškinį. Šiose gatvėse pradingo saugumo kalneliai, dar vadinami „bičių pilveliais“ ar „gulinčiais policininkais“. Kai kurie skaitytojai klausė, gal silpnai pritvirtintus kalnelius nuvalė sniego valytuvai?
Panaikinti saugumo kalneliai Salotės gatvėje Vilniuje
Panaikinti saugumo kalneliai Salotės gatvėje Vilniuje / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

15min patikrino informaciją. Iš tiesų, greitį mažinančių kalnelių nebeliko Karoliniškėse ties pripučiamu futbolo maniežu, taip pat įvažiuojant į Taurupės gatvę nuo Vilniaus Vakarinio aplinkkelio. Tai nutiko dar prieš prasidedant sniego sezonui, taigi sniegas ir sniego valymo technika čia niekuo dėta.

Salotės gatvėje ties Pilaite taip pat panaikinti du guminiai „bičių pilveliai“. Šioje vietoje greitis buvo mažinamas dėl to, kad šia gatve daug pėsčiųjų (taip pat ir vaikų) eina pasivaikščioti prie ežerų – Salotės ir Gelužės. Salotėje, panašu, ruošiamasi asfaltuoti naujus kalnelius, nes buvusių „bičių pilvelių“ vieta nufrezuota.

P.S. Tuo metu, kai pasirodė publikacija, Salotės gatvėje buvo asfaltuojami nauji kalneliai.

Pakeis 100 saugumo kalnelių

Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino, kad seni, plastikiniai kalneliai bus keičiami naujais, asfaltiniais. Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Paulius Vaitekėnas sakė, kad tokia priemonė (asfaltinė) yra ilgaamžiškesnė ir kelia mažiau triukšmo. Šių priemonių įrengimui įtakos turi oro sąlygos, jei jos leis, darbai bus atlikti operatyviai.

Palaipsniui guminiai segmentai bus keičiami ten, kur pastarieji yra susidėvėję, taip pat atsižvelgiant į eismo srautus.

Tikslių vietų, kur dar bus laikinai panaikinti, o vėliau rekonstruoti „bičių pilveliai“, P.Vaitekėnas nenurodė. Tačiau paaiškino, kad darbai bus atliekami laipsniškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius