-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Geležinio Vilko gatvėje – didžiulės automobilių spūstys dėl viaduko statybų

Vilniaus Geležinio Vilko gatve pastaruoju metu važiuojantys vairuotojai tikrai nesidžiaugia būsimu nauju viaduku, kuris sujungs šią gatvę su A.Goštauto gatve. Bet kuriuo dienos metu čia galima įstrigti spūstyje, kadangi važiuojamoji gatvės dalis vietomis susiaurinta iki dviejų eismo juostų. Vilniaus savivaldybė tikisi policijos pagalbos reguliuojant eismą, tačiau bet kokiu atveju nepatogumų šioje Geležinio Vilko gatvės dalyje artimiausiu metu bus daug.
Spūstys Geležinio Vilko gatvėje ties A.Goštauto gatve.
Spūstys Geležinio Vilko gatvėje ties A.Goštauto gatve. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Eismas Geležinio Vilko gatve nuo A.Goštauto g. iki V.Pietario g. pastaruoju metu itin susikomplikavo. Dėl vandentiekio tinklų ir Geležinio Vilko bei A.Goštauto gatvių sankryžos rekonstrukcijos darbų šios vienos pagrindinių miesto gatvių dalyje nuo Savanorių prospekto iki T.Narbuto gatvės iki kitų metų kovo 31 dienos nuo 7 valandos ryto iki 20 vakaro draudžiamas krovininių automobilių eismas.

Bet ir lengvųjų automobilių vairuotojams čia ne pyragai. Eismo spūstys šioje vietoje susidaro praktiškai nuolat, bet kuriuo dienos metu net ir savaitgaliais. Tačiau pagerėjimo vargu ar galima artimiausiu metu laukti – darbai vyksta, tad nepatogumai garantuoti.

Taip pat rekonstrukcijos metu nuo 6 val. iki 22 val. bus draudžiama važiuoti didžiagabaritėmis ir sunkiasvorėmis transporto priemonėmis Geležinio Vilko gatve ir pagrindinėmis gatvėmis, kuriomis bus nustatytos apylankos maršrutai Vilniaus mieste.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Spūstys Geležinio Vilko gatvėje ties A.Goatauto gatve.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Spūstys Geležinio Vilko gatvėje ties A.Goštauto gatve.

Geležinio Vilko gatvės dalyje tarp A.Goštauto ir V.Pietario gatvių iki 2013 m. kovo 31 d. taip pat bus susiaurinta važiuojamoji dalis iš keturių eismo juostų iki dviejų eismo juostų. Kol kas eismas juda keturiomis juostomis, tačiau vairuotojams patariama prieš įvažiuojant į darbų zoną stebėti vairuotojų informavimo švieslentes ir vadovautis tuo metu skelbiamomis rekomendacijomis dėl spūsčių apvažiavimo kitomis Vilniaus miesto pagrindinėmis ir aptarnaujančiomis gatvėmis.

Krovininių automobilių vairuotojams važiuojantiems nuo Kauno, Ukmergės ar Molėtų siūloma aplenkti Vilnių ir važiuoti krašto keliais per Dūkštas ar Maišiagalą.

Simbolinę kapsulę Vilniaus vadovai ir būsimojo viaduko statytojai įkasė birželio vidury. Tuomet sostinės meras Artūras Zuokas neslėpė – jeigu galėtų, miestas geriau viadukui numatytus kelias dešimtis milijonų litų geriau išleistų kitoms reikmėms. Šis viadukas palengvins dalią tiems, kurie iš Geležinio Vilko gatvės, atvažiuodami nuo Gerosios Vilties žiedo, nori greičiau patekti į miesto centrą. Tačiau ar dėl to mieste sumažės spūstys – nežinia. Projektą numatoma baigti 2014 metais.

Naujojo viaduko statybos yra tik darbų pradžia, ketinama Geležinio Vilko gatvę iki pat Gerosios Vilties žiedo praplatinti iki trijų eismo juostų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius