Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Oslo gatvė Gariūnų link platėja lėtai – darbai sustojo

Atkarpa nuo vakarinio aplinkkelio iki Gariūnų tilto Vilniuje abiem kryptimis nuolat tampa spūsčių vieta. Čia susidaro vadinamasis butelio kakliukas, kuriame stringa visi, bandantys išvažiuoti Kauno bei Trakų link ar atvažiuoti iš ten. Šią atkarpą pradėta platinti, tačiau vasara persirito į antrą pusę, o darbai stovi. Kaip aiškina valdininkai, dėl prasidėjusio Geležinio Vilko gatvės remonto.
Oslo gatvė nuo vakarinio aplinkkelio iki Gariūnų tilto
Oslo gatvė nuo vakarinio aplinkkelio iki Gariūnų tilto / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pradėjo ir sustojo

Kai vasaros pradžioje Oslo gatvėje, atkarpoje nuo vakarinio aplinkkelio iki Gariūnų tilto ėmė burgzti ekskavatoriai, nemažai vairuotojų apsidžiaugė – ši vieta piko metu daugeliui iš jų kelia nemažai nepatogumų. Ypač piktina tai, kad vietos trečiai juostai ant tilto per Nerį yra, tad belieka nutiesti po kelis šimtus metrų abiejose gatvės pusėse iki aplinkkelio.

Šioms juostoms vietos irgi yra, tad Vilniaus miesto savivaldybė darbus žadėjo pradėti vos išaušus pavasariui. Kaip ir galima buvo tikėtis, nepradėjo – užsitęsė procedūros, viešieji pirkimai, tačiau vis dėlto rudens laukti neprireikė.

Pievos šalia gatvės buvo išraustos, vieta trečiai eismo juostai pradėta ruošti. Tik staiga viskas sustojo, ir pauzė užsitęsė jau ne vieną savaitę. Pasirodo, viskas dėl lietaus nuotekų tinklų tvarkymo Geležinio Vilko gatvėje. Tačiau tai, kaip žada Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža, laikina.

Grįš sutvarkę Geležinio Vilko g.

„Šiuo metu yra tiesiamos greitėjimo ir lėtėjimo eismo juostos abejomis kryptimis Oslo gatvėje nuo vakarinio aplinkkelio iki Gariūnų gatvės, kurios bus minėtų gatvių tęsiniai. Taip pat planuojama įrengti daugiau kaip pusantro kilometro pėsčiųjų bei dviračių takų, kurie sujungs ties Gariūnų tiltu nutrūkstantį taką su Erfurto ir Gudelių gatvėmis. Tikimės, kad atsiradusios papildomos eismo juostos gerokai padidins eismo srauto pralaidumą ir paskatins vilniečius judėti dviračiais“, – paklaustas apie darbus Oslo gatvėje sakė V.Pauža.

Anot departamento vadovo, vasaros pradžioje Oslo gatvėje buvo įrengti gatvės pagrindai, o artimiausiu metu planuojama įrengti ir lietaus surinkimą. „Šiuo metu darbai Oslo gatvėje trumpam pristabdyti, nes kelininkai buvo perkelti į Geležinio Vilko gatvę, kurioje tvarkomas lietaus nuotekų tinklas. Norint išvengti spūsčių rudenį Geležinio Vilko gatvėje, visos pajėgos mestos į šią itin judrią sostinės gatvę, kuria kasdien pravažiuoja daugiau kaip 300 tūkst. vilniečių. Pabaigus darbus Geležinio Vilko gatvėje nedelsiant bus atnaujinti darbai ir Oslo gatvėje“, – užtikrino V.Pauža.

Oslo gatvę atnaujina bendrovė „Lemminkainen Lietuva“. Šios gatvės rekonstrukcijai skirta apie 1,7 mln. eurų. Anot V.Paužos, papildomas greitėjimo ir lėtėjimo eismo juostas abejomis kryptimis Oslo gatvėje nuo vakarinio aplinkkelio iki Gariūnų gatvės planuojama įrengti dar šiemet.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Oslo gatvė nuo vakarinio aplinkkelio iki Gariūnų tilto
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Oslo gatvė nuo vakarinio aplinkkelio iki Gariūnų tilto

Geležinio Vilko gatvė pradėta remontuoti prieš beveik dvi savaites. Darbai bus vykdomi dviem etapais: pirmame (liepos 24 d. – rugpjūčio 15 d.) tvarkoma gatvės atkarpa nuo Geležinio Vilko tilto iki Pakalnės gatvės, kurios ilgis daugiau kaip 1 km; antrajame etape (nuo rugpjūčio 15 d. – iki rugpjūčio 31 d.) kelininkai persikels tarp M.K.Čiurlionio g. ir Tūkstantmečio g., šios atkarpos ilgis yra 1,7 km.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniuje rekonstruojama Geležinio Vilko gatvė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniuje rekonstruojama Geležinio Vilko gatvė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius