-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Pilaitė skambėjo nuo garsų – per naktį gatvėje paklotas naujas asfaltas

Pilaitėje trečiadienio naktį dalis gyventojų girdėjo gatvės tiesimo garsus. Vydūno gatvėje paklotas naujas asfaltas, darbai užtruks dar kelias naktis, o tada jau pilaitiškiai galės važinėti be apribojimų nauju asfaltu. Vilniaus savivaldybė paskelbė, kad atnaujintos dar dvi Pilaitės gatvės. Tiesa, čia jau ir priekaištų sulaukta – pėstiesiems ir dviratininkams šiose gatvėse vietos nenumatyta.
Naktiniai asfaltavimo darbai Vydūno g.
Naktiniai asfaltavimo darbai Vydūno g. / 15min skaitytojos nuotr.

Dirba naktimis

„Vydūno gatvę išasfaltavo per vieną naktį!“ – tokia žinutė iš Pilaitės 15min pasiekė trečiadienio rytą. Nuotraukose matyti nauja gatvės danga jau iš ryto, trumpame vaizdo įraše – darbai naktį, kai plušėta iš peties.

Daliai gyventojų šie darbai gal ir neleido naktį ramiai miegoti, tačiau naujai sutvarkyta gatvė turėtų atpirkti tą kelių naktų vargą. Ir nereikės skųstis, kad tik duobės užlopytos.

VIDEO: Naktiniai Vilniaus Vydūno gatvės asfaltavimo darbai

Vilniaus savivaldybė tvirtina, kad asfaltavimas tęsis dar kelias naktis, paskui vyks kiti darbai, tad negalima sakyti, jog asfaltas Vydūno gatvėje paklotas per vieną naktį. „Tvarkoma beveik 200 metrų ilgio Vydūno gatvės atkarpa, kurioje bus pakeisti kelio bortai, suremontuotos dvi viešojo transporto stotelės, paklota nauja asfalto danga, sutvarkyti šaligatviai, įrengta iškilioji perėja ir atnaujintas ženklinimas. Darbus ketinama baigti iki rugpjūčio mėnesio“, – informavo Vilniaus miesto savivaldybė.

15min skaitytojos nuotr./Naktiniai asfaltavimo darbai Vydūno g.
15min skaitytojos nuotr./Naktiniai asfaltavimo darbai Vydūno g.

Sutvarkė Taurupės g. ir Senąjį Pilaitės kelią

Prieš kelias dienas savivaldybė išplatino pranešimą, kad Pilaitėje vos per porą mėnesių atnaujintos dvi svarbios gatvės, kuriomis kasdien keliauja apie 11 tūkst. vilniečių. Tai Taurupės gatvės dalis (iki Sietyno gatvės) ir Senasis Pilaitės kelias. Sutvarkius šias jungtis šiuo metu kur kas patogiau ir saugiau pasiekti Karoliniškių rajoną ar Pilaitės prospektą.

Anot sostinės vadovų, Pilaitė sparčiai plečiasi, todėl jos susisiekimo infrastruktūrai gerinti skiriama daugiau dėmesio. Taurupės gatvė išasfaltuota pernai, tačiau jau šią žiemą pasigirdo svarstymų, kaip naujas asfaltas galėjo taip greitai pradėti byrėti. Paaiškėjo, kad dabartinė gatvė laikina, nes po kelerių metų ji virs 4 eismo juostų gatve su pėsčiųjų ir dviračių takais, apšvietimu.

Dabar beveik 2 km ilgio gatvės atkarpoje nuo Taurupės iki Sietyno gatvių išplatinta važiuojamoji dalis, sutvarkyti kelkraščiai, paklota nauja asfalto danga, atnaujintas ženklinimas. Sutvarkytas ir Senasis Pilaitės kelias, kuriuo per parą važiuoja apie 8 tūkst. automobilių, įsiliejančių į Pilaitės prospektą, jungiantį šį rajoną su centrine miesto dalimi. Daugiau kaip 800 metrų ilgio gatvėje paklota nauja asfalto danga, sutvarkyti kelkraščiai, atnaujintas ženklinimas. Gatvių remontui sostinės savivaldybė skyrė apie 0,5 mln. eurų.

Vis dėlto šie darbai sulaukė ir kritikos. Lietuvos pėsčiųjų asociacijos „Facebook“ paskyroje pasirodė pastabų, kad tvarkydama abi gatves savivaldybė nepaisė pėsčiųjų ir dviratininkų. Esą pilaitiškiams būtina turėti automobilį, nes net iki būsimojo prekybos centro ties V.Pociūno gatve nueiti Senuoju Pilaitės keliu neįmanoma. Kaip ir link Salotės per mišką vedančioje Taurupės gatvėje. Tačiau vis dėlto šioks toks šaligatvis šalia Senojo Pilaitės kelio yra, tiesa, jis baigiasi gerokai nepriėjus Pilaitės pr.

Sauliaus Žiūros nuotr./Sutvarkytas Senasis Pilaitės kelias
Sauliaus Žiūros nuotr./Sutvarkytas Senasis Pilaitės kelias

Šiemet žadama pabaigti pėsčiųjų ir dviračių taką, kuris eina palei Pilaitės prospektą. Šiuo metu darbai vyksta nuo Senojo Pilaitės kelio iki Sietyno ir Spaudos gatvių. Žadama pradėti darbus ir atkarpoje iki Laisvės prospekto, planuojama sutvarkyti ir toliau einantį pėsčiųjų bei dviratininkų taką palei T.Narbuto g. iki Konstitucijos pr.

Šiuo metu intensyvūs gatvių tvarkymo darbai taip pat vyksta Eišiškių plente, Baltosios Vokės, Juodšilių, Karklėnų, Kaniaviškių, Kalviškių, Metalo, Šviesos, Žemaitės, Krivių, Sėlių, Šeimyniškių, Kalvarijų, Žalgirio, Lvovo, Ąžuolyno, Giedraičių, Geležinio Vilko ir kitose gatvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius