Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniečiai neviltyje: Nesvyžiaus gatve važiuoti galima nebent tik su tanku

„Vos nuo Vilniaus vakarinio aplinkkelio nusukus link Bukiškio, Nesvyžiaus gatve eismas nepakenčiamas.“ Tokiais žodžiais į 15min kreipėsi skaitytojas Tadas. Neasfaltuotu keliu vyras kiekvieną dieną važiuoja į darbą, tačiau dabar, anot jo, pravažiuoti būtų galima tik su tanku.
Nesvyžiaus gatvė Bukiškyje
Nesvyžiaus gatvė Bukiškyje / Skaitytojo Tado nuotr.

Skaitytojas pasakojo, kad eismas Nesvyžiaus gatve bėgant laikui tik intensyvėja. Situacija dar labiau pablogėjo, kai buvo pradėti žiedinės sankryžos šalia Bukiškio, įrengimo darbai. Pašnekovas pasakojo, kad su kolegomis, kurie taip pat kiekvieną dieną šiuo keliu bando pasiekti darbovietę, ne kartą yra kreipęsi į Avižienių seniūniją, tačiau viskas, ką pavyko laimėti, tik pažadai, kad kelias bus asfaltuojamas kitais metais.

„Kiekvienais metais žada, kad asfaltuos kitais metais, bet atėjus tiems metams vėl nieks nevyksta. Dvejus metus žadėjo, kad jau ties asfaltą, o dabar sako, kad tik po dvejų metų planuojami tokie darbai“, – aiškino skaitytojas.

Skaitytojo Tado nuotr./Nesvyžiaus gatvė
Skaitytojo Tado nuotr./Nesvyžiaus gatvė

Dar viena problema, anot vilniečio, yra retai pravažiuojantis greideris. Mat nuo didelio automobilių srauto, kuris atsirado pradėjus kelio remonto darbus Bukiškyje, susidaro provėžos ir automobiliai klimpsta. Kad tos provėžos būtų sulygintos, skambino ir prašė šioje gatvėje įsikūrusių įmonių darbuotojai, tačiau prašymai retai buvo išklausyti.

„Labai gerai, kad yra įrengiamas naujas žiedas Bukiškyje. Bet kol vyksta įrengimo darbai, ten eismas sustingęs, todėl visi apvažiuoja per Nesvyžiaus gatvę, o dėl to pravažiuoti tampa dar sunkiau“, – teigė pašnekovas.

Vilniaus rajono savivaldybė pripažino, jog po Vilniaus miesto vakarinio aplinkkelio atidarymo labai padidėjo eismas Nesvyžiaus gatve Bajorų ir Bukiškio kaimo link. Atstovai aiškino, jog pastebėjo, kad eismas po to, kai buvo pradėti žiedo įrengimo darbai Bukiškio kaimo nuovažoje nuo A2 kelio, išaugo dvigubai.

„Seniūnija, atsižvelgdama į gyventojų prašymus ir į nuolat blogėjančią gatvės būklę, nuo minėtų darbų pradžios lygino gatvės žvyro dangą vieną kartą per savaitę, tvarkė griovius, tačiau dėl to, kad gatvės konstrukcija nepritaikyta tokiam intensyviam, ypač sunkiasvorio transporto eismui, palaikyti tinkamą gatvės būklę beveik neįmanoma. Be to, šiuo metu intensyviai vyksta statybos darbai kitose gatvėse, esančiose abipus Nesvyžiaus g., kurių darbus aptarnaujantis sunkiasvoris transportas dar labiau gadina gatvės dangos būklę“, – aiškino Vilniaus rajono savivaldybės atstovė Ilona Tučinska.

Taip pat savivaldybės atstovai paaiškino, kad Nesvyžiaus gatvės rekonstravimo darbų perspektyva buvo aptarta su Lietuvos automobilių kelių direkcija. Todėl dabar jau yra baigiamas rengti rekonstrukcijos darbų projektas, tad Vilniaus rajono savivaldybė kreipsis į Kelių direkciją dėl tikslinių lėšų šio kelio tvarkymui finansuoti.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovė Eglė Nemanytė teigė, kad bendradarbiavimo susitarimą planuojama pasirašyti dar šiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius