-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniečiai pasipiktino: išklotas naujas asfaltas, o gatvė tuoj dings po smėlio sąnašom

Vilniuje praūžę lietūs išjudino miestiečius. Į 15min redakciją kreipėsi Pilaitės mikrorajono gyventojai, pasibaisėję, kaip atrodo šviežiai asfaltuota Taurupės gatvė. Purvo nuošliaužos, balos, smėlio „upės“ – tokį vaizdą galima matyti važiuojant šia gatve. Visgi savivaldybė ramina – skundams dar anksti.
Pilaitės gyventojai pasipiktino: asfaltas naujas, o jo tuoj nebesimatys iš po smėlio
Pilaitės gyventojai pasipiktino: asfaltas naujas, o jo tuoj nebesimatys iš po smėlio / 15min skaitytojo nuotr.

„Vilniaus savivaldybė labai džiaugiasi išasfaltavusi Taurupės gatvę, bet klausimas, ar atmestinai atliktais darbais galima džiaugtis? Kas buvo atsakingas už darbų kokybę“, – piktinosi 15min skaitytoja redakcijai atsiųstame laiške.

Pasak jos, po pirmųjų liūčių susiformavo šlaitų nuošliaužos, be to, asfaltuotoje gatvėje telkšo balos, neįrengti kelkraščiai, nėra atraminių sienučių ties smėlio skardžiais.

„Po poros mėnesių vietomis asfalto nesimatys iš po smėlio dangos. Tai rodo, kad projektas buvo parengtas netinkamai arba darbai atlikti be priežiūros. Mums nereikia darbų „dėl akių“, mums reikia kokybiškos gatvės, tarnausiančios ne vienerius metus“, – akcentavo skaitytoja.

Darbų dar likę

Vilniaus savivaldybė pabrėžia, kad nerimauti nėra dėl ko – darbai dar vyks. Gintautas Kazimieras Niaura, savivaldybės Eksploatacijos poskyrio vedėjas, pabrėžia, kad nors gatvės asfaltavimas baigtas, darbai tęsiami.

„Artimiausiu metu pagal projektą dar bus tvarkomi ir tvirtinami kelkraščiai, taip pat lietaus kanalizacija, bus įrengti lietaus surinkimo šuliniai žemiausiose vietose. Šie darbai buvo suplanuoti iki rugpjūčio mėnesio“, – pabrėžė specialistas.

Pasak jo, asfaltuota Taurupės gatvė – ne vienintelė, kuri bus atnaujinta Pilaitės mikrorajone. Per artimiausius dvejus metus norima atnaujinti ir Gilužio gatvę, kuri susijungs su Taurupės gatve ir Vakariniu aplinkkeliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius