Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

Vilniuje egzistavo tik pareigūnams skirta techninių apžiūrų stotis

Nacionalinis akreditacijų biuras yra įstaiga, išduodanti leidimus įvairioms įstaigoms – pavyzdžiui, „Tuvlitai“. NAB nurodo, kuriose vietose yra tinkama įranga apžiūrų atlikimui. Viena tokių vilniečiams skamba itin neįprastai – Vivulskio g. 43. Šį adresą pastebėjo 15min skaitytojas ir perdavė jį žurnalistams klausdamas – kodėl tokia vieta akredituota, tačiau techninės apžiūros jis ten atlikti negali?
Techninė apžiūra
Asociatyvi nuotr.: Techninė apžiūra / Algimanto Brazaičio nuotr.

Sostinėje ar greta jos NAB yra išdavęs leidimus atlikti techninę apžiūrą aštuoniose vietose: Avižieniuose, Justiniškių g., Lentvario g., Naujojoje Vilnioje, Verkių g., Viršuliškių skg., Vivulskio g. ir Žolyno g. (akreditavimo dokumentas pasiekiamas paspaudus čia).

„Tuvlitos“ techninių apžiūrų centrai Avižieniuose, Lentvario g., Naujojoje Vilnioje ir Viršuliškių skersgatvyje visiems gerai žinomi – juose galima atlikti apžiūrą automobiliams. Justiniškių g., Verkių g. ir Žolyno g. centrai yra autobusų ar troleibusų parkų teritorijose ir yra skirti šių transporto priemonių apžiūroms atlikti: joms iki viešo techninių apžiūrų centro nuvažiuoti kiek sudėtinga.

Tačiau Vivulskio g. esanti „įstaiga“ kelia ne vieną klausimą. Kam Vidaus reikalų ministerijai prisireikė nuosavos techninių apžiūrų stoties?

Pasirodo, kažkada išties reikėjo, tačiau šiandien tą prisiminti jau sudėtinga.

„Informuojame, kad nuo 2010 m. sausio mėn. VRM Autoūkyje, apžiūrų poste, privalomosios techninės apžiūros neatliekamos. 2016 m. liepos 1 d. privalomosios techninės apžiūros apžiūrų posto patalpos kartu su jose buvusiu turtu buvo perduotos Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui“, – teigiama VRM atsakyme.

VRM viešųjų ryšių atstovai taip pat pažadėjo nedelsiant informuoti Nacionalinį akreditacijos biurą dėl šio įrašo ir jį patikslinti.

„Tuvlitos“ atstovai kiek išsamiau paaiškino situaciją apie nuosavą VRM techninių apžiūrų stotį. Vivulskio g. 43 išties buvo supirkta visa esminė patikros įranga, bet vėliau VRM greičiausiai atsitokėjo, kad jos išlaikymas – per didelė prabanga, tad jau kurį laiką „Tuvlitos“ kontrolieriai nėra kviečiami. Šiuo metu visi VRM automobiliai techninę apžiūrą atlieka bendrose TA stotyse.

„Tuvlitos“ generalinis direktorius Povilas Imbrasas teigė, kad policininkai savo mašinas patikrai ruošdavo pakankamai atidžiai ir didelių skandalų nekildavo – jų atitikimas techninei apžiūrai maždaug atitikdavo Lietuvos automobilių parko vidurkį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius