-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje mobiliaisiais telefonais bus patogiau ir pigiau atsiskaityti už automobilių stovėjimą

Vilniaus miesto savivaldybė pristatė naują alternatyvą mokantiems už automobilio stovėjimą mieste – nuo šiol vairuotojai už automobilio stovėjimą mokantys mobiliaisiais telefonais galės pasirinkti realų automobilio stovėjimo pradžios ir pabaigos laiką. Vairuotojai šia paslauga mobiliaisiais telefonais galės naudotis dviem būdais: siunčiant SMS žinutę numeriu 1332 arba naudojantis nauja tam sukurta aplikacija „m.Parking“.
Bilietų automatas
Bilietų automatas / Vilniaus savivaldybės nuotr.

„Daugiau nei 84 proc. vairuotojų mano, kad patogiausias atsiskaitymas už stovėjimą yra mokant už realų stovėjimą – “Start-Stop” principu. Todėl šiandien ir turime naują produktą – naują aplikaciją „m.Parking“. Tikimės, kad ši aplikacija vilniečiams ir miesto svečiams ne tik leis patogiau atsiskaityti už automobilio stovėjimą, bet ir padės sutaupyti, kadangi bus mokama už realų stovėjimo laiką,“-sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Nauja „Start-Stop“ sistema yra alternatyva senajai sistemai, kuomet vairuotojai turėdavo iš anksto nurodyti stovėjimo trukmę, o išvažiavus anksčiau – neturėjo galimybės nutraukti paslaugos apmokėjimo.

„Nereikės sukti galvos, kiek stovės automobilis. Galima bus drąsiai eiti į susitikimus, banką, parduotuves. Ta aplikacija labai paprasta naudotis, užteks vieną kartą susivesti savo automobilio ar net kelių numerius, pasirinkti, kiek laiko parkuosite automobilį“, – aiškino Vilniaus tarybos narė, šio projekto iniciatorė Indrė Jakaitytė.

Nereikės sukti galvos, kiek stovės automobilis. Galima bus drąsiai eiti į susitikimus, banką, parduotuves, – aiškino Vilniaus tarybos narė, šio projekto iniciatorė Indrė Jakaitytė.

Stovėjimo valandos kaina išlieka ta pati, tačiau, anot I.Jakaitytės, mokant už faktą žmonės gali susimokėti mažiau tais atvejais, jeigu užtruks kažkur trumpiau, negu tikėjosi: „Tai yra palankesnė vartotojui sistema. Nei jeigu automobilis stovi ne dvi valandas, o valandą ir 12 minučių, tai už tiek ir teks susimokėti. Man pačiai asmeniškai visada būdavo sunku nuspėti, kiek užtruksiu, tarkim, banke, todėl neretai susimokėdavau už ilgesnį laiką ir išvažiuodavau padovanojusi miestui daugiau rinkliavos.“

Tikimasi, kad naująja patogesne sistema naudosis vis daugiau vartotojų, o 2015 m. net 65 proc. rinkliavos bus surinkta būtent per „m.Parking“.

BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Artūras Zuokas
BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Artūras Zuokas

Atvykus ir pastačius automobilį 13.48 val., o išvažiavus 14.36 val., būtent už 48 minutes ir bus mokama. Jeigu stovėjimo pabaigos laiko vairuotojas nenustatys, stovėjimas bus apmokestintas tol, kol toje vietoje automobilio stovėjimas yra mokamas – dažniausiai Vilniuje iki 20 val. Be to, bus numatyta galimybė vairuotojams užsisakyti ir priminimą – apie užsakytą paslaugą vairuotojai bus informuojami kas 2 valandas.

Aplikacijos naudotojams reikės įvesti automobilio valstybinį numerį, pasirinkti rinkliavos zoną ir, jeigu reikia, nusimatyti mokamojo stovėjimo užsakymo paslaugos trukmę tam, kad pamiršus nutraukti paslaugą, paslauga būtų nutraukta automatiškai numatytu laiku. Taip pat bus galimybė matyti visus iš savo mobiliojo telefono numerio atliktus mokėjimus. Tam tereikės užsiregistruoti ir prisijungti prie savitarnos svetainės www.m-transportas.lt.

Informacija kaip naudotis nauja paslauga bus prieinama ne tik interneto svetainėje www.m-transportas.lt, bet ir skelbiama ant apmokėjimo automatų – specialiai ant jų užklijuotuose lipdukuose bus pateikta informacija, kur susirasti aplikaciją ir kaip užsisakyti paslaugą SMS žinutėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius