Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje nuo sausio pigs ilgalaikis automobilių stovėjimas

Vilniaus mieste pigs ilgalaikis automobilių stovėjimas pigiausiose – žaliojoje ir geltonojoje zonoje. Savivaldybės taryba trečiadienį pritarė, jog geltonojoje miesto zonoje mėnesio rinkliavos dydis būtų sumažintas nuo 87 eurų iki 67 eurų, o žaliojoje  – nuo 43 iki 33 eurų.
Drono žvilgsnis į žemę 90 laipsnių kampu
Drono žvilgsnis į žemę 90 laipsnių kampu / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tuo metu visi Vilniuje veikiantys automobilių dalijimosi paslaugos („CityBee“) automobiliai, nepriklausomai nuo stovėjimo zonos, bus apmokestinti 67 eurų rinkliava.

Trumpalaikio stovėjimo įkainiai, taip pat ilgalaikiai įkainiai brangiausiose – raudonojoje ir mėlynojoje zonose miesto senamiestyje nesikeis. Kaip ir anksčiau, rinkliava negalios specialiųjų (policijos, greitosios, ugniagesių), avarinių, miesto komunalinių tarnybų, neįgaliųjų automobiliams.

Taip pat iki 72 valandų prailgintas terminas, per kurį galima susimokėti už stovėjimą ir nesulaukti baudos – anksčiau tai buvo galima padaryti ne ilgiau nei per parą. Gavus pranešimą apie nesumokėtą stovėjimą ir norint išvengti baudos, nepriklausomai nuo automobilio stovėjimo laiko per 72 valandas reikės sumokėti už visą stovėjimo dieną – priklausomai nuo zonos, toks mokestis sieks nuo 4 iki 24 eurų.

„Rinkliava nėra pajamų surinkimo šaltinis – siekiama reguliuoti srautus. Sakoma, kad yra normalu, kai 85 proc. parkingo vietų yra užimta, o 15 proc. laisva –  tai yra norma, kuri reiškia, kad visuomet gali atvažiuoti ir rasti vietos. Jei yra užimta 100 ar tik 20 procentų, reiškia, kad reikia peržiūrėti kainodarą“, – žurnalistams sakė R.Šimašius.

Nustatyta, kad motociklų, kabrioletų ir kitų uždaro salono neturinčių priemonių vairuotojai rinkliavą turi mokėti mobiliuoju telefonu arba, jei mokama automate, patys užtikrinti, kad bilietas liktų matomoje vietoje.

Savivaldybė primena, jog sumokėjus rinkliavą už stovėjimą brangesnėje zonoje, automobilį galima statyti ir šioje, ir pigesnėje, tačiau ne priešingai.

Atnaujinta automobilių statymo tvarka įsigalios nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius