Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje šiemet sutvarkyta 4 kartus daugiau duobių

Sostinės vairuotojai šiemet išmaniai sužymėjo duobes ir sulaukė greitų Vilniaus savivaldybės veiksmų. Šį pavasarį pavojingų duobių sutvarkyta 4 kartus daugiau nei pernai.
Remontuojama Liepkalnio gatvė
Remontuojama Liepkalnio gatvė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Išmanūs sprendimai – puikus pavyzdys, kaip šiuolaikiški technologiniai sprendimai padeda efektyviau atlikti darbus ir greičiau reaguoti į miestiečių užfiksuotas problemines vietas sostinės keliuose. Išties dėkojame visiems neabejingiems Vilniaus vairuotojams, kurie, pasitelkę navigaciją „Waze“, žymėjo gatvių duobes ir tokiu būdu padėjo gauti išsamesnę informaciją apie gatvių būklę. Tai neabejotinai prisidėjo ir prie spartesnio remonto darbų atlikimo“, – sako Linas Kvedaravičius, Vilniaus miesto mero pavaduotojas. Vilniaus miesto savivaldybė Lietuvoje tapo pirmąja, pradėjusia aktyviai bendradarbiauti su „Waze“ ir naudoti sostinės gerovei išmaniojo sprendimo galimybes.

Rekordas – 200 pranešimų per dieną

„Bitė Lietuva“, Vilniaus miesto savivaldybė ir sostinės gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“ pakvietė Vilniaus vairuotojus išmaniojoje navigacijoje žymėti ne tik eismo sąlygas, bet ir pastebėtas duobes. Iki dabar kasdien „Grinda“ gauna duobių sąrašą ir jas sutvarko per 3–5 dienas.

„Kasmet po žiemos gatvėse atsiveria daug duobių, ir „Waze“ mums padėjo greičiau sužinoti, kurias duobes reikia tvarkyti sparčiausiai. Džiaugiamės vairuotojų aktyvumu – kartais iš visos Vilniaus apskrities gaudavome iki 200 pranešimų per dieną, iš viso buvo užregistruota daugiau nei 2000 duobių“, – sako Kęstutis Vaicekiūtis, bendrovės „Grinda“ direktorius.

Pasak K.Vaicekiūčio, „Waze“ leido geriau organizuoti kelininkų darbus ir efektyviau suplanuoti bendrovės maršrutus. Tai lėmė puikius rezultatus: šiais metais „Grinda“ Vilniaus mieste sutvarkė daugiau nei 1200 pavojingų duobių, t.y. beveik 4 kartus daugiau nei pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius