-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„VW“ ir „Audi“ JAV rinkoje šiemet pardavė šimtą tūkstančių dyzelinių automobilių

Europoje populiarumo sulaukę „Volkswagen“ ir „Audi“ TDI dyzeliniai varikliai pamažu pripažinimo sulaukia ir Jungtinėse Amerikos valstijose. Šių gamintojų automobilių pardavimai anapus Atlanto stabiliai augo nuo 2012-ųjų ir šiemet pasiekė naują rekordą.
„Audi A4 2.0 TDI“
Ekonomiškumo maratone „Audi A4 2.0 TDI“ rezultatai viršijo lūkesčius / Gamintojo nuotr.

Įsilieja į Amerikos rinką

Abi kompanijos paskelbė, kad Jungtinėse Amerikos Valstijose šiemet jau pardavė po šimtą tūkstančių vienetų savo automobilių dyzeliniais varikliais.

„Šimto tūkstančių dyzelinių automobilių pardavimas Amerikoje mums yra labai didelis žingsnis. Mes esame sujaudinti, kad tiek daug klientų renkasi ilgaamžiškumo, patikimumo ir aplinkai draugiško variklio derinį. Malonu matyti augančius pardavimų skaičius“, – sakė „Volkswagen“ techninis direktorius Amerikos rinkai Markas McNabbas.

„Volkswagen“ nuotr./„Volkswagen Golf TDI BlueMotion“
„Volkswagen“ nuotr./„Volkswagen Golf TDI BlueMotion“

Tikisi dar didesnio pardavimų augimo

Skaičiuojama, kad  75 procentai visų per metus Amerikoje parduotų dyzelinių lengvųjų ir SUV segmento automobilių po variklio gaubtu slepia „Volkswagen“ ar „Audi“ agregatus. Jungtinėse Amerikos Valstijose šiuo metu pardavinėjama 12 modelių, varomų TDI varikliais.

„Audi“ dyzelinių automobilių pardavimus gerokai išaugino tokie modeliai, kaip „Q5 TDI“, „A6 TDI“ , „A7 TDI“ ar „A8 TDI“. Analogiškais varikliais varomų „Volkswagen“ modelių gretose populiariausi buvo „Beetle“, „Beetle Convertible“, „Golf“, „Jetta“, „Jetta SportWagen“, „Passat“ ir „Touareg“.

Gamintojo nuotr./„Audi A7 Sportback“
Gamintojo nuotr./„Audi A7“

„Praėję metai parodė, kad Amerikos vairuotojai pripažįsta švarius dyzelinius variklius. Žmonės supranta, kad taip yra spendžiamos ir ekologinės problemos, mažinamas kuro suvartojimas bei išmetamųjų dujų kiekis. Tikimės, kad kitais metais pardavimai dar labiau augs“, – kalbėjo „Audi“ vadovas Amerikoje Scottas Keoghas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius