-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volvo“ bepiločio sunkvežimio bandymai: koncerno vadovas rizikavo gyvybe

Kompanija „Volvo Trucks“ išplatino kvapą gniaužiantį klipą. Jame nufilmuoti bepiločio koncepcinio vilkiko bandymai po žeme. Norėdamas įrodyti, kad net ir po žeme puikiai veikia visos vilkiko valdymo sistemos ir jutikliai, įmonės technikos direktorius Torbjörnas Holmströmas drąsiai stojo skersai kelio 18 tonų sunkvežimiui.
„Volvo Trucks“ bandymas
„Volvo Trucks“ bandymas / Volvo nuotr.

Torbjörnas Holmströmas nė nemirktelėjo – „pamatęs kliūtį“ savivartis sustojo tiksliai ir laiku. Bandymas atliktas 1320 m po žeme, vienoje iš Švedijos anglies kasyklų.

„Tiesą sakant, jaučiau, kad širdis krenta į kulnus. Bet labai ačiū sunkvežimiui, kad jis sustojo. Netolimoje ateityje be šių technologijų neišsivers nė viena pramonės šaka“, – sakė verslininkas.

VIDEO: The world's first self-driving truck in an underground mine

Sunkvežimio autopilotas vadovaujasi radiolokatorių ir lazerinių jutiklių sistemos teikiamais duomenimis. Jie ir padeda autopilotui atkurti tikslią šachtos tunelių geometriją.

Pirmasis toks sunkvežimis su autopilotu bus bandomas šachtoje visus 2016-uosius metus. Kitąmet prie bandymų grupės bus prijungti dar trys autonominiai savivarčiai.

2015 m. pabaigoje „Volvo Trucks“ išplatino vaizdo klipą, kuriame parodė, kaip 4 metų mergaitė 18 t sunkvežimį „Volvo FMX“ valdo radijo pulteliu.

VIDEO: „Volvo trucks“: Look who's driving

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius