Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Godos Deksnytės žodis

GAZAS.LT drauge su „Publicum Sport“ renkaMetų lenktynininką. Kalbiname labiausiai prie Lietuvos autosporto prisidėjusius žmones, klausiame jų nuomonės, galiausiai, susumavę balsus, paskelbsime pačius geriausius.
Goda Deksnytė
Goda Deksnytė / Asmeninio archyvo nuotr.

Rinkimams artėjant į pabaigą, iš mūsų skaitytojų sulaukėme draugiškos kritikos. Kodėl nekalbinome nė vienos moters? Taigi, norime nuraminti visus lyčių lygybių klausimu aktyvius skaitytojus. Štai jums – „Publicum Sport“ direktorės, viešųjų ryšių specialistės Godos Deksnytės verdiktas.

Goda, šiais metais dalyvavai turbūt visuose svarbesniuose Lietuvos autosporto renginiuose. Kaip manai, kuris lietuvis pasirodė geriausiai?

Dominykas Butvilas. Prizą jam skirčiau už progresą, už požiūrį, už ekipažo kaip komandos tobulėjimą, džentelmeniškumą ir atvirumą. Linkiu Dominykui ir toliau būti pavyzdžiu koks turi būti lenktynininkas!

O kuris autosporto renginys būtų vertas Metų renginio prizo?

Šį sezoną mačiau ir ralį, ir žiedą, ir krosą, ir ralio-krosą, ir 4x4, ir „Fast Lap’ą“, ir „1000 km“ – viską, kas vyko Lietuvoje. Nemanau, kad ką nors nustebinčiau pasakiusi, kad žiedas Lietuvoje nykus, kad „Fast Lap“ – puiki iniciatyva, turinti potencialo užaugti iki rimtos lenktynių serijos. Smagiai nuteikė kroso ir ralio-kroso varžybos –  nors yra nemažai bambančių, kad „prie ruso“ krose dalyvių būdavo keleriopai daugiau, bet stebint varžybas Sungailiškių ar kurioje kitoje kroso trasoje atrodo, lyg mažų mažiausiai pusė rajono gyventojų būtų susirinkę – ir ne pasyviai stebėti, o palaikyti savo favoritų.

Vis dėlto, metų renginys – „300 Lakes“ ralis. Už gebėjimą sukurti šventę, už tylaus Zarasų miesto pavertimą ralio sostine, už tai, kad nepamiršo, jog mechanikai irgi žmonės (juk visada galima įkurti serviso zoną apleistoje fermoje arba neįleisti į ją nė vieno žiūrovo).

Kitų metų viltis?

Joanos Survilaitės ir Vestos Survilienės ekipažas. Už tai, kad dar kartą įrodytų, jog moterims autosporte visai nebūtina nusirengti, kad sulauktų dėmesio. O jei rimtai, tikiuosi, kad iškeitusios „Renault Clio“ į „Mitsubishi Lancer Evo IX“, merginos įgaus naują postūmį, pasitemps ir sudarys smagią konkurenciją vyrams.

Pabaigai, metų nusivylimas?

Kai kurių žmonių nusivylimas dėl „Honda Civic“ pergalės „1000 km“ lenktynėse – neva „ne lygis“, kai 2 litrų „Honda“ laimi. Bet tikiu, kad mes, lietuviai, dar išmoksim ir dėl kaimynų laimėjimų pasidžiaugti!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius