-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Abu Dhabi desert challenge“ lietuviai finišavo šešti!

Pasaulio ralio maratono antrajame čempionato etape „Abu Dhabi desert challenge“ lietuvių ekipažas „Foman Ultimate Lithuanians“ absoliučioje lenktynių įskaitoje užėmė šeštą vietą, o savo klasėje – pirmą. Rezultatai paaiškėjo įveikus šios dienos paskutinįjį, beveik 300 km, greičio ruožą ir sudėjus visų važiavimų metu parodytą laiką. Lietuvos komandos kapitono Antano Juknevičiaus teigimu, savaitės trukmės lenktynės savo sudėtingumu prilygsta Dakaro raliui.
Dykumų ralyje lietuviai finišavo šešti!
Dykumų ralyje lietuviai finišavo šešti! / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Bendrojoje „Abu Dhabi desert challenge“ įskaitoje pirmą vietą laimėjo daugkartinis Dakaro ralio nugalėtojas prancūzas Stefanas Peterhanselis su MINI, antras liko 2009 m. Pasaulio dykumų ralio maratono čempionas rusas Leonidas Novickis su BMW, o trečią poziciją užėmė Dakaro ralio nugalėtojas prancūzas Žanas Luisas Šlesersas su SCHLESSER bagiu. T.1.1 klasėje lietuvių ekipažas užėmė pirmą vietą.

„Ši savaitė pareikalavo iš mūsų labai daug ištvermės, ypač paskutinės lenktynių dienos, kuomet teko rungtis sudėtingiausiose atkarpose. Tai buvo vienos rimčiausių lenktynių, kurių lygis yra labai panašus į Dakaro ralio. Ne visos komandos pasiekdavo finišą, o mes dar ir pasaulio čempionams ant kulnų lipti sugebėjome, todėl savo pasiekimus vertiname tikrai labai gerai“, – sakė A. Juknevičius.

Pasak „Foman Ultimate Lithuanians“ antrojo piloto Vytauto Bučiūno, antrasis Pasaulio ralio maratono etapas buvo visapusiškai rimtas išbandymas, davęs itin vertingos patirties.

„Man labai pasisekė, kad važiavau kartu su tokiu geru vairuotoju kaip Antanas. Lenktynės buvo labai sudėtingos, ne mažai ekipažų nebepasiekdavo finišo ne tik dėl techninių nesklandumų, bet ir negalėdami tverti fiziškai dėl dehidratacijos ar gautų saulės smūgių. Mums pavyko atlaikyti visus sunkumus, todėl itin vertinu pasiektą rezultatą“,  – pasakojo V. Bučiūnas.

Šiandien „Foman Ultimate Lithuanians“ įveikė paskutinį lenktynių ruožą ir finišavo penkti. Pasak komandos kapitono, pirmą kartą per savaitės trukmės lenktynes teko kasti smėlyje užstrigusį automobilį.

„Šios dienos važiavime mūsų automobilis įklimpo smėlyje, tad užtrukome apie 20 minučių, kol jį iškasėme. Vis dėlto mūsų laikui tai įtakos neturėjo. Beje, strigome ten pat, kur vakar ilgesniam laikui buvo įklimpęs ir Ž.Šlesersas. Taigi paskutiniąją dieną patyrėme dar daugiau įspūdžių, tad dabar viskas, ko noriu, tai greičiau grįžti į savo moters glėbį“, – šypsosi A. Juknevičius. 

Pasaulio čempionate Lietuvą atstovauja šalies verslininkų ir autosporto profesionalų suformuota komanda „Foman Ultimate Lithuanians“. Ją sudaro absoliutus Lietuvos visureigių sporto čempionas, keturis kartus dalyvavęs Dakaro ralyje ir sukaupęs didelę patirtį dykumų raliuose, A. Juknevičius bei antrasis pilotas/šturmanas Vytautas Bučiūnas, tikras ralio sporto entuziastas, ne kartą dalyvavęs žiedinėse „Horn Grand Prix“ varžybose, intensyviai mokęsis navigacijos gudrybių bei treniravęsis kartu su A. Juknevičiumi.

Lietuviai dalyvauja su specialiai šioms varžyboms paruoštu ir savo patikimumu garsėjančiu „Bowler Wildcat 200” automobiliu, turinčiu benzininį 4 litrų darbinio tūrio V8 variklį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius