Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Foman Ultimate Lithuanians“ komanda ieško papildomų mechanikų

Balandžio 1 d. viename sudėtingiausių Pasaulio ralio maratono taurės etapų „Abu Dhabi desert challenge“ debiutuosianti Lietuvos komanda „Foman Ultimate Lithuanians” liko be pagrindinio mechaniko. Dėl patirto rimto rankos sužalojimo komandos automobilio ekspertas Darius Biesiavičius nebegalės fiziškai aptarnauti automobilio. „Foman Ultimate Lithuanians” ieško papildomų mechanikų Jungtiniuose Arabų Emyratuose.
Dykumų raliui parengtas  „Foman Ultimate Lithuanians” automobilis  „Bowler Wildcat”
„Bowler Wild Cat” automobilis / Komandos nuotr.

Užkariauti dykumų ralį pasiryžusios Lietuvos komandos pirmojo piloto Antano Juknevičiaus teigimu, pagrindinio mechaniko praradimas yra rimtas nuostolis komandai.

„Darius pats asmeniškai ruošė mūsų automobilį lenktynėms, tad yra tikras jo ekspertas, kurio žinių mums labai prireiks kaunantis dykumose. Nors mechanikas ir nebegalės atlikti fizinių darbų, tikimės, kad jo būklė nepablogės ir jam pavyks išvykti kartu su komanda bei vadovauti techniniams darbams. Tai turėtų paaiškėti per kelias dienas“, – sako A. Juknevičius.

Komandos kapitonas jau pradėjo derybas su vietiniais mechanikais siriečiais, kurie turėtų prisijungti prie D. Biesiavičiaus vadovaujamos mechanikų komandos.

Bendrovės UAB „Valentis“ vadovo Vaidoto Deveikio, kuris yra vienas iš komandos „Foman Ultimate Lithuanians” iniciatorių, teigimu, nors aplinkybės netikėtai susiklostė nepalankiai, tačiau tai neturėtų išmušti iš vėžių komandos darnos.

„Užjaučiame mechaniką dėl profesinės traumos ir linkime jam kuo greičiau atsitiesti. Tikimės, kad Dariui pavyks dalyvauti varžybose, kuriose jo, kaip profesionalo vaidmuo, yra itin reikšmingas bendrame komandos siekyje patekti į geriausiųjų dešimtuką. Savo ruožtu mes ir toliau visapusiškai palaikome ir remiame komandos siekius“, – sako V. Deveikis.

Anot „Foman Ultimate Lithuanians“ kapitono, nepaisant nutikusios nelaimės, kiti parengiamieji varžybų darbai vyksta sklandžiai.

„Didesnių netikėtumų, nei būtinybė paskutiniąją savaitę skubiai samdyti papildomus mechanikus ir dėl to  šoktelėję varžybų kaštai, daugiau nėra. Visi reikiami formalumai yra susitvarkyti, esame pilnai pasiruošę išvykimui“, – priduria kapitonas.

Lietuvos verslininkų ir autosporto profesionalų suformuota komanda „Foman Ultimate Lithuanians“ „Abu Dhabi desert challenge“ dalyvaus su specialiai šioms varžybos paruoštu ir savo patikimumu garsėjančiu „Bowler Wildcat 200” automobiliu, turinčiu benzininį 4 litrų darbinio tūrio V8 variklį. Komandos visureigis jau yra atplukdytas iš Italijos į Džebel Ali uostą (Dubajus), kuriame ir bus atsiimtas.

„Foman Ultimate Lithuanians“ ekipažą sudaro absoliutus Lietuvos visureigių sporto čempionas A. Juknevičius, keturis kartus dalyvavęs Dakaro ralyje ir sukaupęs didelę patirtį dykumų raliuose, bei antrasis pilotas/šturmanas Vytautas Bučiūnas, tikras ralio sporto entuziastas, ne kartą dalyvavęs žiedinėse „Horn Grand Prix“ varžybose, intensyviai mokęsis navigacijos gudrybių bei treniravęsis kartu su A. Juknevičiumi.

Balandžio 1–7 dienomis vyksiančios „Abu Dhabi desert challenge“ varžybos yra antrasis Pasaulio  ralio maratono čempionato etapas, vyksiantis Jungtinių Arabų Emyratuose, Arabijos dykumoje. Jame varžysis daugiau nei 120 sportininkų iš dvidešimties šalių, tarp kurių yra ryškiausios pasaulinio lygio ralio sporto žvaigždės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius