Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 16 /14:41

Arūnas Gelažninkas įvardijo savo naują motociklą ir tikslą Dakaro ralyje

Pirmasis lietuvis, 2021 m. nugalėjęs Dakaro vienišių klasėje, Arūnas Gelažninkas antradienį surengė įspūdingą 2022 m. starto Dakaro ralyje pristatymą.

Renginys neatsitiktinai vyko Vilniuje, Autodinos „Citroen“ atstovybėje. Automobiliai čia niekuo dėti, nes salonas prekiauja ir motociklais. O naujasis Arūno motociklas – 2022 m. „Husqvarna“ FR450 Rally Replica, kuris gal bus šiek tiek greitesnis ir tvirtesnis, nei pernykštis.

Pasak Arūno, motocikle kiek patobulinta pavarų dėžė. Kol kas motociklas bandytas nedaug, todėl išsamesnių komentarų, ko gero, sulauksime vėliau. Kita vertus, senuoju motociklu Arūnas jau startavo dviejuose dakaruose, tad trečias startas tuo pačiu motociklu būtų kiek rizikingas.

VIDEO: Arūno Gelažninko „Dakaro“ ralio komandos pristatymas

Raudoname fone pažymėtas 36-asis Arūno Gelažninko startinis numeris reiškia tik viena – lietuvis antrus metus iš eilės varžysis ne tik bendroje įskaitoje, bet ir „vienišių“ klasėje „Original by Motul“. Pasak Arūno, tikslas pasiekti podiumą, bet Dakaras yra Dakaras – niekad negali žinoti, kaip jis susiklostys.

Naujas komandos pavadinimas

Į akis iš karto krito naujas Arūno Gelažninko komandos pavadinimas – „Orion Dakar team“.

VIDEO: Arūnas Gelažninkas pristatė Dakaro 2022 motociklą ir naują komandos pavadinimą

„Turbūt nereikia pasakoti, kas yra Dakaro ralis ir koks didelis iššūkis tai yra. Kaip ir versle dažnai pasitaiko, būtent bendrovei Orion Leasing komandai tokie iššūkiai nesvetimi. Mes džiaugiamės galėdami prisidėti prie Arūno komandos, kuri ne tik turi lyderio dvasią, bet kaip ir matėme iš praėjusių metų rezultatų, turi ir nugalėtojo dvasią, tai yra labai svarbu, džiaugiamės galėdami prisijungti, linkime sportinės sėkmės Arūnui ir mums visiems gerų akimirkų, – kalbėjo Orion Leasing generalinis direktorius Laimonas Belickas.

„Nesustojame ir judame į priekį, yra kitų tikslų“

Šiemet sausį Arūnas po finišo Saudo Arabijoje pasakė: „nesustojame ir judame į priekį, yra kitų tikslų“. Iš tiesų, vos finišavęs sausį, jis jau galvojo apie naują startą. Ir vykdė planą – dalyvauti kuo daugiau sunkių ralių, kad geriau pasiruoštų Dakaro išbandymams. Taip pat buvo mokymuose pas KTM gamyklinės komandos atstovus. Jei ne sunki trauma, gauta Dubajuje, ko gero namų darbus būtų spėjęs atlikti 100 proc. Nes iškrito iš treniruočių režimo penkiems mėnesiams. Tad negalėjo dalyvauti kituose planuotuose pasaulio bajų etapuose. Tačiau ir dabar Arūnas sako Dakarui pasirengęs puikiai. Juo labiau, kad gruodį Arūnas ruošis Dakarui dykumoje.

Partnerystė su Rimanto Kaukėno fondu

Partnerystė su Rimanto Kaukėno fondu – dar viena naujiena, kurią pristatė Arūnas. Dakaro metu jis kvies aukoti fondui ir padėti išpildyti vaikų svajones. Renginyje tokiems vaikams atstovavo po ligos pasveikęs Martynas. Berniukas užtikrino, kad kada nors įgyvendins savo svajonę ir nuvažiuos į Dakarą.

„Tikiu, kad Dakaro ralio fanai lygiai taip pat, kaip ir mes – gyvi svajonėmis. Juk pats Dakaro ralio šūkis skamba: svajok, išdrįsk, gyvenk. Taigi mes kviesime visus pildyti vaikų svajones. Žinau, kad visiems kartu pavyks jų įgyvendinti ne vieną, nes kartu mes stiprūs!

Mano nuomone, vaikai ir jų tėvai, kurie kovoja su sunkiausiomis ligomis yra žymiai didesni kariai nei Dakaro ralio dalyviai, kiekvienas iš mūsų galime pasimokyti iš jų tikėjimo, vilties, užsispyrimo ir ištvermės. Kol kas man teko susipažinti tik su Martynu ir jo šeima, tačiau kietesnio ir tokio žemiško vaiko man dar neteko sutikti. Martynas nugalėjęs sunkią ligą, dar ir sportiniu motociklu važiuoja ir tikrai nežada sustoti! Būtent tokios istorijos yra didžiausia motyvacija“, – pasakoja lenktynininkas.

Įdomus sutapimas – R.Kaukėnas „Žalgiryje“ žaidė 21-uoju numeriu, o geriausias Arūno pasiekimas Dakare – 21-oji vieta. Be to, Arūno startinis 36-asis numeris sutampa su jo amžiumi.

Verčia naują komandos istorijos puslapį

„Treji metai Dakare daug davė ir man, kaip profesionaliam sportininkui, ir Lietuvai. Matome, kaip didėja motociklininkų bendruomenė, kaip ant mielių auga Dakaro ralio populiarumas. Turėjome nuostabią patirtį kaip #ZigmasDakarteam, o dabar verčiame naują puslapį“, – sakė Arūnas Gelažninkas.

„2021 metų sezonas atnešė ne tik pergales, bet ir traumą, tačiau turėjau puikią progą pagalvoti apie savo kelią. Šiuo metu esu laimingiausias ralio trasoje. Todėl mano tikslas, kaip ir kiekvienais metais, siekti geriausio rezultato sau, savo komandai ir didžiuliam Dakaro ralio gerbėjų ratui. Esu be galo dėkingas už palaikymą ne tik savo partneriams, bet ir visiems žmonėms. Jūsų žinutės, laiškai ir tvirtas palaikymas veda mane ir ORION DAKAR TEAM į priekį“, – dėkoja A.Gelažninkas.

2022 metų Dakaro ralis startuoja jau sausio 1-ąją. Iki sunkiausių pasaulio lenktynių liko vos 45 dienos.

Svarbu: šią savaitę savo Dakaro planus pristatys Vaidotas Žala, Tomas Jančys, Valdas Valiukevičius, Vaidotas Paškevičius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rokas Baciuška apsisprendė dėl Dakaro ralio: turi nedidelį prašymą gerbėjams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius