-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aston Martin“ ir „Brough Superior“ jau bando kartu sukurtą ypatingą motociklą – jo kaina šokiruoja

Turbūt mažai kas nažino „Aston Martin“ markės – tai yra garsus britų GT klasės automobilių gamintojas. Daug kas svajoja apie Jamesą Bondą primenančius gražius ir galingus „Aston Martin“ automobilius. O gal norėtumėte „Aston Martin“ motociklo? Tik kažin, ar galėsite jį įpirkti.
„AMB 001“ motociklas
„AMB 001“ motociklas / Gamintojo nuotr.

„Aston Martin“ 2019-ųjų pabaigoje pranešė, kad kurs ypatingą tik trasai skirtą motociklą. Žinoma, automobilių gamintojas to negali daryti vienas – šis projektas vykdomas kartu su „Brough Superior“. Šis motociklų gamintojas daugeliui jūsų turbūt yra negirdėtas, tačiau 1919-aisiais įkurtas „Brough Superior“ savo laiku buvo greičiausių ir gražiausių motociklų kūrėjas. 1940 metais „Brough Superior“ išnyko iš pramonės žemėlapio, tačiau 2013 metais markė vėl buvo atkurta garsaus motociklų dizainerio Thierry Henriette.

Gamintojo nuotr./„AMB 001“ motociklas
Gamintojo nuotr./„AMB 001“ motociklas

Taigi, bendras „Aston Martin“ ir „Brough Superior“ projektas, pavadintas AMB 001 vardu, jau yra bandomas Pau-Arnos trasoje Prancūzijoje. Tai yra ypatingas motociklas, kuriame į vieną visumą susilieja „Aston Martin“ stilius, šiuolaikinės technologijos ir senamadiška „Brough Superior“ siela.

AMB 001 yra pagamintas iš anglies pluošto, aliuminio ir, žinoma, plieno. Didelis dėmesys buvo skiriamas motociklo aerodinamikai ir retro-įkvėptai išvaizdai. Tačiau svarbu ir tai, kad AMB 001 būtų patogus ir greitas trasoje, dėl ko jis ten ir testuojamas, siekiant tobulai sureguliuoti variklį ir važiuoklę.

AMB 001 nebus galingiausias motociklas rinkoje. Jo centre – dviejų cilindrų variklis su turbokompresoriumi, išvystantis 180 AG. Turint omenyje, kad AMB 001 bus labai lengvas (nors svoris dar nėra paskelbtas), tai yra neblogas rodiklis, tačiau tikrai ne rekordas. Kita vertus, AMB 001 nėra skirtas profesionalams – tai yra išskirtinis motociklas turtingiems kolekcionieriams. Ir, turbūt, nebloga investicija.

Gamintojo nuotr./„AMB 001“ motociklas
Gamintojo nuotr./„AMB 001“ motociklas

„Brough Superior“ pagamins tik 100 AMB 001 motociklų. Visi jie bus sunumeruoti ir pritaikyti prie pirkėjo skonio. Tiesa, norint stoti į tų pirkėjų gretas reikia plačiai atverti piniginę, nes gražuolis AMB 001 kainuos 108 tūkstančius eurų. Motociklo gamyba prasidės šį rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius