Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Balys Bardauskas pusiaukelėje nesustojo: į Ukrainą pats veža dar 12 paruoštų motociklų

Balys Bardauskas Dakaro ralyje nebestartuoja. Tačiau perkeltine prasme Dakaras jam tęsiasi, nes projektas „Enduro motociklas Ukrainai“ – labai ambicingas, brangus ir reikalaujantis daugybės žmonių palaikymo.

15min jau rašė, kad motociklus Ukrainos kariams stengiasi tiekti visa Lietuvos motobendruomenė. Pavyzdžiui, motociklininkų bendruomenė „Adventuristai“ renka paramą šiam projektui, taip pat bando visoje Europoje per savo narius ieškoti jei ne naujų, tai naudotų motociklų ir juos remontuoja, paruošia veiksmui.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvoje ruošiami motociklai Ukrainos spec. pajėgoms: kuo jie ypatingi.

Balys Bardauskas ir keli jo bendraminčiai palaiko ryšius su Ukrainos karinių spec. padalinių atstovais, ginančiais Mykolajivą. Kariai prašo bent 30–35 motociklų. Paramą šiam projektui B.Bardauskas renka per VŠĮ „Vilniaus miesto motosporto klubas“ ir tikisi iš viso kariams ilgalaikėje perspektyvoje nugabenti bent kelis šimtus KTM 450 EXC. Tai – brangi pagalba, nes vieno tokio motociklo kaina salone – 11 150 Eur, neskaičiuojant karinio „tiuningo“ kaštų.

B.Bardauskas taip pat planuoja paremti Ukrainos gynėjus ir elektriniais motociklais. Jie puikiai tiktų žvalgybos reikmėms.

Antradienį Balys Bardauskas su pagalbininkais į priekabą, prikabintą prie istorinio Dakaro ralio autobusiuko, sukrovė dar 12 motociklų. Taigi pirminį savo planą įpusėjo – į Ukrainą iškeliavo jau 21 KTM motociklas.

Tačiau Balys neslepia, kad gauti naujų enduro motociklų – labai sunku. Jų tenka ieškoti jau nebe tik Lietuvos, bet ir kaimyninėse rinkose, tiesiogiai bendrauti su gamintojais. Trumpą reportažą iš pasiruošimo antradienio kelionei į Ukrainą žiūrėkite čia:

VIDEO: Balys Bardauskas į Ukrainą gabena dar 12 motociklų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius