Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„BMW Mototurizmo sprinte Vilnius–Kaunas“ startavo ir greitį matuojantis policijos motociklas

Šeštadienį 11 val. Vilniuje, BMW atstovybėje, startavo šio gamintojo vardu pavadintas „Mototurizmo sprintas Vilnius–Kaunas“. Šiame kultūriniame-pažintiniame ralyje, kuris rengiamas jau penktą kartą, varžosi apie 100 komandų – iš viso 450 motociklininkų.
„BMW Mototurizmo sprinto" startas
„BMW Mototurizmo sprinto" startas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Simbolinį startą sprintui davė daugkartiniai šio renginio dalyviai Asta ir Linas, motociklais jau 2 metus keliaujantys aplink pasaulį. Jie nuotoliniu būdu startą paskelbė iš piečiausio Afrikos žemyno taško.

VIDEO: „BMW Mototurizmo sprinto“ startas duotas iš afrikos

Svarbūs asmenys šiame ralyje – kelių policijos pareigūnai. Jie ne tik domisi Lietuvos istorija, lanko kultūros paveldo objektus, bet ir stebi eismą. Lietuvos kelių policijos vadovas Vytautas Grašys, dalyvaujantis sprinte, 15min patvirtino, kad renginyje važiuojanti „Yamaha FJR“ tikrai matuos ne tik motociklininkų, bet ir visų eismo dalyvių greitį. Pernai analogiško mototurizmo ralio metu šis motociklas keliuose užfiksavo nemažai pažeidėjų.

„BMW Mototurizmo sprinto“ dalyviams įteiktoje kelio knygoje – 23 skirtingos svarbos objektai. Juos vienija bendra tema – „Valstybės pradžia“. Apie vieną iš šių punktų – signataro J.Vailokaičio su partneriais įkurtą Palemono plytų gamyklą skaitykite čia.

Kiti punktai – Trakų jachtklubas, Čiobiškio keltas, Pelėdų kalnas, Pogrindžio spaustuvė, Laisvės paminklas Žiežmariuose, signataro D.Malinausko kapas Onuškyje, Kazbėjų tiltas, signataro P.Klimo namai Kaune ir t.t. Aplankę kiekvieną tašką ir atlikę numatytas užduotis, mototuristai renka taškus. Numatytas laikas, per kurį jie turi pasiekti Kauno BMW atstovybę – 5 valandos.

Kaip ir tikrame ralyje, yra numatyta laiko nuobaudų sistema – ir už greičio viršijimą, ir už vėlavimą. Todėl, kaip sako organizatoriai, vien gero motociklo čia nepakanka – daug lemia geras komandinis darbas ir intelektas.

„BMW Mototurizmo sprinto“ objektų žemėlapis
„BMW Mototurizmo sprinto“ objektų žemėlapis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius