-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Cross Country“ pragaras Vievyje: nefinišavo kas šeštas dalyvis

Šeštadienį Vievyje, „Crazy Ferma“ trasoje startavo trečiasis Lietuvos motociklų „Cross Country“ čempionato etapas, kuriame nefinišavo kas šeštas dalyvis, rašoma LMSF pranešime.
Lietuvos motociklų „Cross Country“ čempionato etapas Crazy Ferma trasoje
Lietuvos motociklų „Cross Country“ čempionato etapas Crazy Ferma trasoje / LMSF nuotr.

Vievio trasa nelengva, reikalaujanti ištvermės. Čia gausu stačių įkalnių, staigių posūkių, miško ruožų tarp medžių. O dalis trasos driekiasi gilia ir akmeninga griova, šiame ruože reikia itin tvirtai laikyti vairą ir tiksliai vairuoti. Jei jau sausą dieną tenka gerai paplušėti, tai šiandien daugeliui trasa virto tikru pragaru. Įmirkusi nuo lietaus ji tapo sunkiai pravažiuojama, stačios įkalnės sunkiai įveikiamos, molingas dirvožemis slidus ir klampus, dumblas keliamas iš po ratų blogino matomumą, o varžybų nebaigė kas šeštas dalyvis.

Beveik 6 km ilgio trasoje sportinės intrigos ir kovos netrūko. Pliaupiant pavasariniam lietui varžybose startavo 159 dalyviai iš kurių – 134 motociklininkai ir 26 keturratininkai. Vievio „Cross Country“ trasą išbandė ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos, Lenkijos motociklininkai ir keturratininkai.

Motociklai

Tvirčiausiai vairą laikė ir didžiausią spartą jau nuo pirmojo rato demonstravo čempionato lyderis Nerimantas Jucius. Pirmajame rate jis išsiveržė į priekį ir neleido niekam jo aplenkti. Tris iš trijų pergales absoliučioje įskaitoje pasiekęs Nerimantas finiše sakė, jog trasa pareikalavo nemažai jėgų.

„Šiandien kiekvienas turėtų būti skelbiamas nugalėtoju. Trasos būklė labai sudėtinga, oro sąlygos taip pat. Kiekvieną ratą keitėsi pati trasa. Į kaip kuriuos kalnus vos pavyko įvažiuoti. Nors ir keletą kartų griuvau, pavyko gerai suvažiuoti. Džiaugiuosi, kad atlaikė mano „Husqvarna“ motociklas ir nepavedė tokiomis sąlygomis, nes ne vieno sportininko motociklas rūko dūmais“, – po finišo komentavo čempionato lyderis.

„Open“ klasės nugalėtojas Džiugas Kazakevičius sakė, kad diena labai sunki. Turėjo visą laiką važiuoti be akinių. Kartais teko tik viena akim stebėti veiksmą trasoje.

Finiše kalbinta moterų įskaitos nugalėtoja Milda Veverskė akcentavo trasos sudėtingumą.

„Tikėjausi, kad lengvai pravažiuosiu, smagiai pasivažinėsiu, bet po liūčių šiąnakt ir dar dabar lyjant, trasa, tiesiog, uau... Pavyko įveikti vos du ratus, bet to pakako, kad iškovočiau pirmą vietą. Sąlygos labai sudėtingos, daug kas neįveikė trasoje esančio kalno į kurį pati vos įvažiavau“, – komentavo Milda.

Verteranų įskaitoje nugalėjęs Kęstutis Gurčinas nedramatizavo. Trasa jam patiko, tik ties tuo pačiu, visų minėtu kalnu, kalnu teko paplušėti. Jis, kaip ir Nerimantas Jucius iškovojo trečią pergalę iš eilės savo „E50+” klasėje.

Keturračių startai

Keturračių klasėje besivaržantiems sportininkams vėl sutrumpinta trasa. Viena iš priežasčių – „Open“ klasės keturračiams varomiems galu kai kurios trasos dalys tapo tiesiog neįveikiamos. Po apžvalgos rato, bendru dalyvių susitarimu, varžybų trukmė „Open“ klasei trumpinama iki valandos. „ATV“ klasėje važiuojantys sportininkai statomi į starto priekį, nors įprastai jie startuoja antri. Jie atliko ir trasos „valymo“ darbą, nes pravažiavus trylikai sunkiųjų, keturiais ratais varomų keturračių, dumblas nusistumdė ir lengviesiems keturračiams važiuoti tapo kiek lengviau.

Anaiptol, finišą pasiekė ne visi. Perkaitę varikliai, nutrūkusios grandinės sustabdė trasoje nemažai „Open“ klasės atstovų. Nugalėtojo vardas, tradiciškai, atiteko Nikolajui Andrusovui. Jis tęsia pergalingą Lietuvos „Cross Country“ čempionato etapų seriją. Antras „Open“ klasėje finišavo Aivis Graudinš, trečias – Linas Maksvytis.

„Sekėsi viskas gerai. Tik sunku buvo lenkti lėtesnius varžovus iš „ATV“ klasės. Būtų mus pirmus paleidę, viskas būtų buvę kitaip. Šiandien svarbu atvažiuoti iki finišo“, – apmaudo neslėpė Nikolajus.

„ATV“ klasėje nugalėjęs Daividas Rudokas sakė, kad pusvalandį bandė atrasti savo tempą, o likusią varžybų dalį tausojo techniką, stangėsi neužklimpti, nedaryti klaidų bei stebėjo konkurentus. Kai šie priartėdavo, jis padidindavo tempą ir vėl atitoldavo. Dumblas ir purvas aplipo visą keturratį, todėl reikėjo stebėti, kad neperkaistų. Antras „ATV“ klasėje finišavo Rokas Butavičius, trečias – Povilas Šidlauskas.

Ketvirtasis Lietuvos „Cross Country“ čempionato etapas vyks gegužės 7 dieną Kalvarijoje.

Rezultatai pagal klases.

C klasė (pradedantieji):

Domantas Virkšas
Martas Barkauskas
Mantas Dulinskas

C1 klasė:

Šarūnas Skaburskis
Dovydas Bajorinas
Povilas Cirkelis

E1 klasė:

Vladas Gončarovas
Andrius Mitkevičius
Justas Kazakevičius

E14+ klasė:

Domas Butkus
Augustinas Barkus
Marius Adomaitis

E40+ klasė:

Tadas Barkus
Danielius Žoštautas
Mindaugas Kaškonas

E50+ klasė:

Kęstutis Gurčinas
Ernestas Paukštis
Sigitas Butkus

Enduro klasė:

Nerimantas Jucius
Šarūnas Matutis
Justas Kubertavičius

Open klasė:

Džiugas Kazakevičius
Mindaugas Paškevičius
Vytenis Macerinskas

M (mėgėjų) klasė:

Justinas Juškevičius
Vytautas Vasiliauskas
Justinas Maniokas

Moterų klasė:

Milda Veverskė
Vilma Šnapšytė
Julija Vosyliūtė

85cc (vaikai) klasė:

Martynas Misiūnas
Domas Petrauskas
Emilis Marcinonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius