Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos „Cross Country“ taurės varžybose – lietuvių triumfas

Šeštadienį Kalvarijoje plačiausioje Lietuvos „Cross Country“ trasoje vyko Europos „Cross Country“ taurės pirmojo etapo varžybos, greičiausiam motociklininkui iš Lietuvos Nerimantui Juciui ir keturratininkui Renatui Jegorovui neprilygo varžovai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Suomijos, rašoma pranešime.
Europos „Cross Country“ taurės varžybos Kalvarijoje
Europos „Cross Country“ taurės varžybos Kalvarijoje / LMSF nuotr.

Tai pirmasis iš dviejų šiais metais suplanuotų Europos taurės etapų. Antras, finalinis, etapas vyks gegužės 28 dieną Lahti mieste Suomijoje. Tuo pat metu vyko ir Lietuvos „Cross Country“ čempionato ketvirtasis etapas.

Europos Taurės ir Lietuvos čempionato trečiojo etapo „Cross Country“ varžybose startavo 181 sportininkas, iš jų Europos Taurės varžybų įskaitoje varžėsi – 24 atletai. Tačiau labiausiai stebino keturračių antplūdis. Prie starto išsirikiavo net 39 šios klasės sportininkai. Lietuvos čempionate startavo 140, o Europos Taurės varžybose – 41 sportininkas.

Kelios naujovės

Lyginant su pernykštėmis Europos taurės varžybomis beveik dešimties kilometrų trasa buvo atnaujinta. Dalyviai turėjo ją įveikti sukdami ratus dvi valandas tik šiemet į priešingą pusę nei pernai. Pajėgiausių motociklininkų važiavimas vyko atskirtai nuo Lietuvos čempionate startuojančių pradedančiųjų sportininkų.

Triumfavo Nerimantas Jucius

Europos „Cross Country“ taurės etape nuo pat starto linijos į priekį išsiveržęs N. Jucius nesulaukė rimtos konkurencijos nei iš tautiečių, nei iš užsieniečių. Nerimantas pripažino, kad tai buvo gan sunkios varžybos.Kalvarijos trasa buvo greita, pradžioje kiek slidoka, reikalaujanti koncentracijos, tačiau per dvi varžybų valandas lyderis įsivažiavo bei finišavo net vienos minutės persvara prieš artimiausią varžovą iš Estijos. Antras finišavo estas Tanelis Raukas, o trečias – Džiugas Kazakevičius.

Senjorų klasėje nepavejamas buvo suomis Mika Karma, kitas dvi prizines vietas laimėjo Mindaugas Kaškonas ir Liutauras Maciulevičius.

Moterų klasėje triumfavo Lietuvos atstovė Milda Veverskė. Antroje vietoje finišavo Vilma Snapšytė, o Raimonda Biguzaitė trečia.

Keturračių įskaitoje po pusantros valandos kovos su varžovais pergalę absoliučioje įskaitoje , namo parsivežė Renatas Jegorovas. Antroje vietoje finišavęs Gediminas Volkavičius šiandien greičiausiai įveikė varžybų ratą. Trečias finišavo svečias iš Lenkijos Miroslaw Wojnowski.

Penktasis Lietuvos „Cross Country“ čempionato etapas vyks gegužės 21 dieną Kupiškyje.

Rezultatai pagal klases

Open klasė:

Nerimantas Jucius,
Tanel Rauk, Estija,
Rytis Garbačiauskas.

Junior klasė:

Džiugas Kazakevičius,
Marius Adomaitis,
Liutauras Maciulevičius.

Senior klasė:

Mika Karma, Suomija,
Mindaugas Kaškonas,
Danielius Žoštautas.

Moterų klasė:

Milda Veverskė,
Vilma Šnapšytė,
Raimonda Biguzaitė.

Keturračiai 4x2:

Renatas Jegorovas,
Gediminas Volkavičius,
Miroslaw Wojnowski.

Keturračiai 4x4

Hegri Sutt, Estija,
Sylwester Swierczewski, Lenkija,
Rolandas Mankus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius