-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos supermoto čempionatas keliasi į Šiaulius

Pirmą kartą Europos supermoto čempionato etapas, kuriame varžysis pajėgiausi Europos jauniai ir S3 klasės sportininkai, vyks Lietuvoje. Tarptautinės varžybos įvyks šį savaitgalį Šiauliuose, Bačiūnų kartodrome. Į Lietuvą susirinks sportininkai iš septynių užsienio šalių, o kartu čia taip pat vyks ir šeštasis Lietuvos supermoto čempionato etapas, rašoma pranešime.
Europos supermoto čempionatas
Europos supermoto čempionatas / Raminta Photos nuotr.

Penktajame iš šešių Europos supermoto čempionato etape varžysis apie 40 sportininkų. Jaunių iki 14 metų klasėje rungiasi sportininkai, važiuojantys motociklais turinčiais 85 kub cm galią, o S3 klasėje – įvairaus amžiaus sportininkai, ne galingesniais kaip 250 kub cm galią turinčiais motociklais.

Lietuviams – didelė atsakomybė

„Europos supermoto čempionato varžybos Lietuvoje įvyks pirmą kartą. Tai bus nauja patirtis supermoto sportininkams užsieniečiams, nes iš įprastų jiems varžybų šalių, kaip Bulgarija ar Graikija, jie ištraukiami šiauriau. O Lietuvai ir visoms Baltijos šalims šios varžybos labai svarbios, nes gali tapti bilietu kitų Europos supermoto čempionato klasių varžybų organizavimui. Tai bus mums kaip pirmas blynas, todėl turime pasirodyti kuo geriau“, – sako Lietuvos motociklų sporto federacijos Supermoto komisijos pirmininkas ir varžybų teisėjas Ruslanas Bykovas.

LMSF nuotr./Europos supermoto čempionatas, keturračių klasė
LMSF nuotr./Europos supermoto čempionatas, keturračių klasė

Pirmininkas pasakojo, jog Europos čempionatui pradėjo ruoštis jau praeitais metais, o prieš du mėnesius pradėjo testuoti trasą. Pasak R.Bykovo, prieš mėnesį Bačiūnų trasoje vykusias supermoto varžybas sutrukdė gausios liūtys, tačiau būsimoms varžyboms jau spėjo pasiruošti.

Supermoto komisijos pirmininkas pasakojo, kad Europos čempionatui taikomi griežtesni reikalavimai, pavyzdžiui, ypač didelis dėmesys turi būti skiriamas aplinkosaugai. Europos čempionato organizatoriai „FIM Europe“ netgi siunčia savo atstovus, kad įsitikintų, jog būtų naudojamos tokios priemonės kaip kilimėliai motociklams laikyti ar bakai tepalams išpilti. Taip pat ypatingas dėmesys skiriamas varžybų saugumui – jei mūsų varžybose būna du ar trys teisėjai, šiose turi būti septyni – aštuoni.

Paaiškės tikrieji lyderiai

Pasak R.Bykovo, šis Europos supermoto čempionato etapas dalyvaujantiems sportininkams taps lemiamu – jo metu paaiškės, kas turės didžiausius šansus tapti viso čempionato nugalėtojais.

„Po šių varžybų bus likęs tik vienas etapas, tad, kas nugalės čia, Lietuvoje, jau akivaizdžiai lyderiaus bendroje čempionato įskaitoje. Daug vilčių būsimiems jaunių klasės dalyviams teikia tai, kad dėl neaiškių priežasčių etape nepasirodys iki šiol lyderiavę bulgarų sportininkai. Jei neatvyktų ir vienas sportininkas iš Čekijos, daugiausia šansų laimėti turėtų rusas Ivan Mosin ir estas Aksel Pärtelpoeg. S3 klasės lyderių lentelė taip pat keisi – pasitraukus bulgarui, dabar daugiausia šansų laimėti turės turkas Mücahit Zengin“, – sakė R.Bykovas.

Lietuvos čempionate susigrums stipriausi

Tuo pačiu metu vyksiančiame Lietuvos supermoto čempionate bus daugiausia dalyvių. Galingiausioje „S1“ klasėje susigrums profesionalūs sportininkai iš Lietuvos ir užsienio. R.Bykovas spėjo, kad veikiausiai nugalėtoju taps užsienietis, kadangi šį sezoną lietuviams dėl kritimų kiek nepasisekė. Tačiau jis džiaugėsi daugkartinio Lietuvos supermoto čempiono Dino Pozniako sugrįžimu. Šis sportininkas dėl sūnaus gimimo praleido vieną čempionato etapą ir dėl to užleido lyderio poziciją.

Šiemet Lietuvos supermoto čempionatas turi ir dvi naujoves – gausėjančią keturračių klasę ir 50 kub cm galią turinčių motociklų klasę, kurioje rungsis vaikai. Pasak R.Bykovo, pastaroji – ypač reikšminga dėl supermoto sporto plėtros Lietuvoje.

Lietuvos supermoto čempionato dalyviai važiuos S1, S4, „SM Open“, „SM Street“, „SM50 and SM Junior“ bei „SuperQuad“ klasėse. S1, „SM Open“ ir keturračių klasių sportininkai važiuos trasa, kurios didžiausią dalį sudaro asfaltas ir tik kartais bekelė. Kitų minėtų klasių varžybos vyks tik asfaltu.

Tikisi suburti Lietuvos supermoto rinktinę

R.Bykovas taip pat džiaugėsi, kad supermoto sporto plėtra Lietuvoje įgauna pagreitį. Anot jo, ilgą laiką šiame sporte buvusi stagnacija traukiasi, o lietuvių sportininkai rodo vis didesnę iniciatyvą. Atsižvelgdamas į tai, supermoto pirmininkas viliasi, kad greitai bus galima suburti Lietuvos supermoto rinktinę ir dalyvauti supermoto olimpiadoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius