-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ilgiausia diena Tunise: „CFMOTO RACING TEAM“ sportininkams nebuvo lengva

Trečiadienį Tunise „Fenix“ ralio dalyviams buvo itin sudėtinga diena. Iš viso jiems teko įveikti virš 450 kilometrų, iš kurių 252 sudarė greičio ruožai.
Temos: 2 Ralis Autosportas

Nors ir pačios trasos buvo pakankamai sudėtingos, viską dar labiau apsunkino siaučianti smėlio audra – apie sudėtingas sąlygas pasakoję sportininkai sakė, kad ji turėtų tęstis ir rytoj.

Iki šiol užtikrintai pirmose vietose keturračių įskaitoje buvę „CFMOTO RACING TEAM“ komandos sportininkai šiandien patyrė pirmuosius sunkumus, dėl kurių juos besivejantys artimiausi varžovai, prancūzai G. ir N. Martinezai, sumažino persvarą. Vienas pasivijo dvejomis, kitas net dešimčia minučių. Tiesa, abu komandos nariai vis dar laikosi keturračių įskaitos viršuje.

Abu prarado laiko trasoje

Antanas Kanopkinas po finišo pasakojo, kad diena buvo viena sunkiausių, o jau pirmuose kilometruose teko kapstytis iš smėlio gniaužtų: „Mano diena prasidėjo užklimpimu kopoje – praradau apie pusantros minutės. Išvažiuoti pavyko tik su Adomo pagalba, paskui visą dieną važiavome kartu. Trasa keturračiams buvo labai pavojinga ir greita, lietuvis Jonas Lipavičius net patyrė avariją, sulaužė keturratį. Tiesa, kaip matėm, motociklininkai ir bagiai lėkė kaip vėjas.“

A.Kanopkinas džiaugėsi, kad šiandien pavyko pasiekti finišą ir neslėpė, kad sumažėjęs atotrūkis nuo varžovų „skauda“, bet priešaky dar trys dienos. Prieš rytojų sportininkai tikisi pailsėti ir atgauti jėgas, nes šios dienos lenktynės atėmė daug jėgų.

Adomas Gančierius taip pat neišvengė incidentų trasoje – jau aštuntame kilometre sportininkui teko stoti ir tvarkyti prakiurusią priekinę padangą. Pasak jo, tai kainavo maždaug penkias minutes. Pratęsus varžybas ne už ilgo teko traukti įstrigusį komandos draugą, po ko likusį maršrutą komandos nariai važiavo kartu.

„Buvo itin sunki diena: dulkės, smėlio audra. Teko važiuoti atsargiai. Antras greičio ruožas labiau priminė klasikinį ralį – daugiausiai teko važiuoti tiesiog gazas-dugnas režimu“, – kalbėjo A. Gančierius.

Ketvirtadienį dalyviams teks įveikti didžiausią sportinių kilometrų kiekį – jų laukia 262 kilometrai ir tik 50 km pervažiavimų. Tiesa, viską apsunkins stipri smėlio audra, tad rytojus nežada būti lengvesnis nei buvo ši diena.

Kalbėdamas apie ketvirtadienį laukiančią trasą A. Kanopkinas pažymėjo, kad kopos ir prognozuojama smėlio audra sukels didelių navigacinių iššūkių – nesimatys jokių provėžų, tad visi turės kliautis tik savo navigaciniais gebėjimais.

RALIO REZULTATAI: kaip sekėsi kitiems lietuviams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius