Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Interneto fenomenu tapęs motociklų mechanikas Guris: geriausias kelionės planas – jokio plano

„Išvažiuoju pamatyti žmonių, egzistuojančios įvairovės. Šurmulys ir chaosas man sukelia ne stresą, o adrenaliną ir pasitenkinimą“, – sako internete išpopuliarėjęs žemaitiškai kalbantis motociklų mechanikas Darius Rekašius-Guris.
Karolio Mieliausko svečias Italjoje - Darius Rekašius-Guris
Karolio Mieliausko svečias Italjoje – Darius Rekašius-Guris / Asm. albumo nuotr.

Naujame Karolio Mieliausko projekto „Diena Italijoje motociklu“ videoreportaže D. Rekašius pasidalijo mintimis apie keliones, papasakojo apie Telšių priemiestyje įrengtą garažą ir tai, kodėl jo videoapžvalgas žiūri tūkstančiai žmonių.

Mechanikas iš Telšių – „YouTube“ fenomenas

Trečiojoje projekto „Diena Italijoje motociklu“ dalyje į Italiją vienai dienai atvyko Darius Rekašius, populiarus moto ir auto technikos mechanikas, konstruktorius, „YouTube“ platformoje pažįstamas ne Dariaus, o Gurio arba Moto Gurio vardu. D. Rekašius-Guris žiūrovų nestokoja – jo kuriamas motociklų apžvalgas kaskart peržiūri kelios dešimtys tūkstančių žmonių. Tačiau kas yra Guris – personažas ar realus žmogus? Tai pabandė atskleisti į Milaną jį pasikvietęs keliautojas K.Mieliauskas.

Vaikštinėdamas pačioje Milano širdyje, šalia Milano katedros, D. Rekašius-Guris praskleidė paslapties šydą – papasakojo turintis žmoną, su kuria augina vaiką. O štai garažas, kuriame ir gimsta žiūrovų mėgstami videosiužetai, įsikūręs Telšių pakraštyje, šalia miško ir ežero. „Garaže konstruoju, žmonės paprastai mato tą aplinką ir mano kūrybą. Dabar žiūrovai mane pamatys visai kitame amplua“, – šypsosi jis.

VIDEO: Diena Italijoje motociklu: žemaitiškai kalbantis žinomas motociklų mechanikas Darius Rekašius-Guris

Paklaustas, kada pradėjo kurti videofilmukus „YouTube“ platformai, D. Rekašius-Guris sakė, kad tai atsitiko maždaug prieš penkerius metus, kai nusprendė, kad savo darbą turėtų parodyti platesnei publikai: „Pagalvojau, kad mano garaže vyksta tiek unikalių darbų – reikia juos parodyti žmonėms. Žinoma, buvo sakiusių, kad Lietuvoje su „YouTube“ nieko nebus. Bet yra posakis, nebūk geriausias – būk pirmas. Būti pirmam ir dar kalbėti žemaitiškai – tai ir yra mano „arkliukas“. Kas gali tai pakartoti? Niekas. Bet aš ir gyvenime esu toks, koks ir video, nevaidinu jokio personažo.“

Europos pietuose gali jaustis laisvas

Žinomas mechanikas, žvelgdamas į Milano katedrą, sakė, kad Italija ar Ispanija – visas Pietų Europos regionas, – jam simbolizuoja laisvę. „Galiu nueiti už kampo, nusidažyti plaukus rožine spalva, ateiti į centrinę miesto aikštę ir į mane niekas nežiūrės. Tai yra tiesiog mano reikalas. Nors prisipažįstu, kad man svarbu, kad į mane žiūrėtų, esu pamaiva“, – mintimis dalijosi jis.

Per pandemiją suvaržius galimybes laisvai keliauti D. Rekašius-Guris daugiau laiko skyrė pažinčiai su Lietuva, tačiau įprastai į kelią užsienyje leidžiasi porą kartų per metus: „Išvažiuoju pamatyti žmonių, pamatyti egzistuojančios įvairovės. Mano tikslas – atvažiuoti į miesto centrą, pajusti įvairius kvapus, stebėti žmones. Kartais išgirstu komentarą, kad kam „trenktis“ į Maroką ar Ispaniją, juk gali ir per televizorių tai pamatyti. Bet aš televizorių įsivaizduoju taip“, – ranka katedros link mostelėjo D. Rekašius-Guris ir pridūrė, kad čia jam labai patinka tiek architektūra, tiek italų kalba.

Paklaustas, ar nejaučia streso motociklu atsidūręs dar nematytame mieste, galbūt pilname automobilių, spūsčių, chaoso ir triukšmo, mechanikas pripažino, kad anksčiau tokių atvejų tikrai pasitaikydavo. Tačiau aplankius daugiau skirtingų šalių pastebėjo, kad su patirtimi šurmulys ir chaosas sukelia ne stresą, o adrenaliną ir pasitenkinimą.

Geriausias planas – jokio plano

Pasivaikščioję po Milano centrą keliautojas K. Mieliauskas ir D. Rekašius-Guris išbandė „CFMOTO 700 CL-X Heritage“ motociklus ir saulei jau leidžiantis trumpam stabtelėjo užmiestyje. Mechanikas prisipažino, kad važinėtis Italijos ir Ispanijos keliais jam labai smagu, o išbandytas motociklas vertas dėmesio. „Tai yra stilingas miesto motociklas, kuris atkreipia dėmesį. Tie, kurie jį sukūrė, žinojo, ką daro“, – sakė jis.

Paklaustas, ko palinkėtų esamiems ir būsimiems motociklininkams, D. Rekašius-Guris palinkėjo neturėti jokio plano: „Nes jokio plano yra pats geriausias planas.“

Italijos mados ir verslo sostinė Milanas turi ką pasiūlyti keliautojams, todėl bent viena diena jame – būtina visiems, norintiems pažinti didelę ir labai įvairią šalį. Daugiau D. Rekašius-Guris įspūdžių iš šios kelionės išvysite videoreportaže, o po savaitės lauks dar vienas projekto svečias ir nepaprasta Italijos vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius