Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvyko intelektualus motociklų ralis – ilgai lauktas kelionių džiaugsmas grįžo

Šeštadienio rytą prie Martyno Mažvydo bibliotekos startavo intelektualus „Mototourism Sprint“ ralis, prie kurio starto linijos stojo net 600 dalyvių. Šio ralio metu dalyviai nesivaržė kas greičiau įveiks vieną ar kitą kelio atkarpą – jie turėjo aplankyti daugiau nei 20 organizatorių nurodytų lankytinų objektų ir ten galėjo susipažinti su jų istorija.
Karolis Mieliauskas „Mototourism Sprint“
Karolis Mieliauskas „Mototourism Sprint“ / M.Valantavičiaus nuotr.

Kadangi 2021 metai yra paskelbti Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metais, visi objektai, kuriuos lankė ralio dalyviai, siejosi su šia tema, o per visą diena dalyviams teko išraižyti didelę dalį tarp Vilniaus ir Kauno esančios teritorijos.

Vienas iš ralio dalyvių, patyręs keliautojas motociklu Karolis Mieliauskas, po finišo pasakojo, kad jis buvo vienas iš daugelio, pasiilgusių ne tik kelionių, bet ir tiesiog gerai praleisto laiko su bendraminčiais. Vyras džiaugėsi, kad pirmasis vasaros savaitgalis nepašykštėjo saulėto oro ir gerokai virš 20 laipsnių pakilusio termometro stulpelio. Tai atsispindėjo ir viso ralio atmosferoje, kuri jau nuo ryto, pasak Karolio, buvo pakylėta ir puiki.

Keliautojas taip pat minėjo, jog net ir esant tokiai situacijai, kai kelionės į užsienį kelia daug nepatogumų, nereikėtų nusiminti. Visą pasaulį ir Lietuvą motociklu išmaišęs vyras neslepia, kad kiekviena išvyka atneša vis naujų patirčių, o nepravažinėtų kelių dar labai daug: „kalbėjausi su ne vienu kolega, dalyvavusiu ralyje, ir visi lyg susitarę pritarė minčiai, kad šis nuotykis ilgai lauktas ir labai reikalingas.

VIDEO: Mototourism rally startas Vilniuje, prie Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos.

Įprastai motociklininkai yra įpratę keliauti, nes tai dalis motociklizmo džiaugsmo, bet pastaraisiais metais dėl pandemijos visi tolimesni pasivažinėjimai buvo apriboti. Ką jau kalbėti apie keliones į užsienį“.

„Dažnai net ir keliaudami skubame ir nerandame laiko pasidomėti savo istorija bei kilme, o „Mototourism Sprint“ turėjome gerą progą tai padaryti. Pavyzdžiui aš atradau, jog žinomo aktoriaus Charles Bronson, suvaidinusio begalėje filmų ir turinčio savo žvaigždę Holivudo žvaigždžių alėjoje, tikrasis vardas buvo Karolis Bučinskis. Smagu sužinoti, kad lietuviai siekia net Holivudo žvaigždyną ir tikiu, kad daugiau pakeliavus ir pasidomėjus atrastume dar ne vieną įspūdingą lietuvių istoriją“, – kalbėjo K. Mieliauskas

Vyras taip pat džiaugėsi, kad ralis, sulaukęs tokio didelio dalyvių skaičiaus, praėjo sklandžiai ir finišas buvo nesunkiai pasiekiamas visiems. Šeštadienio popietę Kauno jachtklubas buvo sausakimšas ralio dalyvių, sėkmingai įveikusių maršrutą. Kaip keliautojas sako – geriausias šio ralio apdovanojimas tai plati šypsena ir laisvės pojūtis.

Pats Karolis ralyje startavo su flattracker tipo „Indian FTR 1200“ motociklu, kuriuo, pasak jo, nesudėtinga įveikti tiek asfaltuotus kelius, tiek žvyrkelius. Nors per daug metų ir nukeliautų kilometrų jau yra sukaupęs solidų patirties bagažą, keliautojas neslepia, kad saugumas ir noras jaustis ramiai jam svarbu prieš kiekvieną kelionę. Dėl šios priežasties savo motociklą vyras draudžia „IF“ kasko draudimu.

„Gali būti geriausias pasaulio vairuotojas, bet kelyje esi ne vienas, tad geriau būti pasiruošusiam įvairiems gyvenimo atvejams. Galų gale, kad ir kokia patikima būtų technika, kartais ji gali ir sugesti. Pabuvęs Sibiro šaltyje ar vidurio Amerikos karštyje jau žinau kokie nemalonūs gali būti neplanuoti sustojimai, todėl net ir keliaudamas sąlyginai netoli, po Lietuvą, stengiuosi padaryti viską, kad jausčiausi ramus“, – patirtimi dalinosi Karolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius