Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

K.Mieliausko laidoje A.Gelažninkas – apie dainavimą, važiuojant motociklu ir patirtą avariją

Lietuvoje Arūną Gelažniniką daugelis žino dėl jo pasiekimų Dakaro ralyje. Bet naujojo Karolio Mieliausko projekto „Diena Italijoje motociklu“ pokalbyje motociklininkas atviravo apie savo laisvalaikį ir tai, koks jis būna kai nereikia lenktyniauti.
Arūnas Gelažninkas su žmona Emilija Italijoje keliavo motociklais
Arūnas Gelažninkas su žmona Emilija Italijoje keliavo motociklais / Asm. albumo nuotr.

Sportininkas atskleidė, kad prieš kelerius metus patyrė avariją, po kurios žadėjo nebelipti ant motociklo. Arūno žmona Emilija Gelažninkienė taip pat yra aistringa motociklų entuziastė, o Dakaro ralyje vaidina svarbų vaidmenį, apie kurį mažai kas žino. Visa tai ir dar daugiau negirdėtų istorijų pora papasakojo video reportaže.

Gatvėje slypi daug pavojų

Gelažninkų šeima atvyko į Italiją vienai dienai – čia jie „CFMOTO 700 CL-X Heritage“ motociklais važiavo į kalnus, o saulę lydėjo Iseo ežero pakrantėje. Dar prieš važiavimą A.Gelažninkas atviravo, kad vos prieš kelerius metus patyrė skaudžią avariją ir tam, kad galėtų važinėti savo malonumui gatvėse turėjo praeiti nemažai laiko.

„2016 metais mane buvo nutrenkę, patyriau traumą, gydytojai atliko operaciją – turėjo mane šiek tiek „sulipdyti“ . Po to karto sakiau, kad niekada nebevažiuosiu į gatvę, bet laikui einant tai pasimiršo. Žinoma, gatvėje nėra jokios kalbos apie lėkimą ar greičio viršijimą. Visi žino, kad motociklininkai yra nematomi kelyje, o jei dar pats būsi neatsargus, tai tik laimingo atsitiktinumo dėka nepakliūsi į avariją“, – papasakojo A. Gelažninkas. Jis pridūrė, kad didžiausias kelionių malonumas jam – jog kelionių metu nereikia niekur skubėti ir galima mėgautis laiku su žmona.

Italija – visų pirma maistas

Kalbėdami apie Italiją vyras ir žmona sutarė, kad, visų pirma, ši šalis jiems asocijuojasi su maistu, o apie kelionės maršrutą prieš važiuodami daug negalvojo. A.Gelažninkas paminėjo, kad Lombardijos regione, kur šio projekto metu ir važinėjo motociklais, yra dalyvavęs varžybose, tad žinojo, jog čia daug gražių vietų, kalnų ir ežerų.

Nors pora ir turėjo preliminarų planą pasivažinėti kalnų keliais, o saulę palydėti ant ežero kranto, E.Gelažninkienė pridūrė, kad per daug energijos tiksliam kelionių planavimui jie neskiria ir pasikliauja intuicija: „Mums labiausiai patinka neturėti konkretaus plano“.

Tiesa, paklausta apie tai kaip sutuoktiniai bendrauja kelionių metu, moteris išdavė ir pikantiškesnių detalių, kurios anksčiau nebuvo atsidūrusios viešumoje: „Mes dažniausiai dainuojam, o jei tiksliau, Arūnas dainuoja. Aš kartais net užtildau savo ausinę ir nebegirdžiu jo.“ Video reportaže A.Gelažnikas pademonstravo savo dainavimo gebėjimus ir patvirtino žmonos žodžius.

Diena Italijoje motociklu pasiekiama visiems

Patyręs keliautojas K.Mieliauskas, kuris ir pasikvietė porą pakeliauti po Italiją, užsiminė, kad norintys kad ir dieną pakeliauti motociklais dabar gali pasinaudoti teikiama motociklų nuomos paslauga. Tiesa, ja galima naudotis važinėjant ne tik Lietuvoje – išsinuomavus motociklą juo galima važiuoti ir į užsienį.

Po dienos, praleistos Italijos kalnuose, motociklininkai džiaugėsi, kad net trumpas pasivažinėjimas tokiomis vaizdingomis vietovėmis palieka daug įspūdžių. Pora skatino visus, norinčius keliauti motociklais, nebijoti ir tiesiog pabandyti. Daugiau kelionės įspūdžių ir poros pasakojimų galima išvysti vaizdo reportaže.

VIDEO: Karolio Mieliausko projekto „Diena Italijoje motociklu“ pirmoji dalis: Arūnas Gelažninkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius