-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos motokroso rinktinė liko per žingsnį nuo išsvajoto MXON A finalo

Sekmadienį JAV esančioje „Red Bud“ trasoje Pasaulio tautų motokroso varžybose MXON dalyviai susidūrė su slidžia, šlapia, sudėtinga bei pakitusia trasa. Lietuvos motokroso rinktinė nepatekusi tarp 19 geriausių šeštadienio komandų, turėjo patį paskutinį šansą kautis dėl kelialapio į pagrindinį A finalą, praneša LMSF.
Lietuvos rinktinė Pasaulio tautų motokroso varžybose MXON
Lietuvos rinktinė Pasaulio tautų motokroso varžybose MXON / LMSF nuotr.

„Sekmadienio rytas, buvo laisvos treniruotės, tačiau mes nusprendėme jose nedalyvauti, trasos kondicija tikrai yra labai sudėtinga, manau čia bus išgyvenimas, važiuosime B finalą be praktikos treniruotės, tačiau tai strateginis sprendimas. Kadangi trasa labai šlapia, bus ypatingai svarbus startas, tikiu, kad viskas bus gerai, puikiai startuosime ir nugalėsime“ – prieš lemiamą važiavimą kalbėjo, Domantas Jazdauskas, MXGP klasės atstovas.

Didžiulis jaudulys, įtampa ne tik tarp dalyvių, bet ir tarp komandų, ir žiūrovų, tyla starto metu, kelios avarijos, kritimai ir prasidėjusi daugiau nei 20 minučių išlikimo kova.

„Mums važiavimai pasibaigė tikrai anksti, nes po B finalo likome treti, tik pirmą vietą iškovojusi komanda patenka į A finalą. Buvo tikrai nemažas iššūkis, bet manau sekėsi neblogai. Pagal viską turėjome patekti vakar, bet pritrūko sėkmės. Nors šios varžybos mums
nesiklostė taip kaip norėjome, bet vistiek manau, kad pasirodėme neblogai“, – po B finalo važiavimo, nepraradęs pasitikėjimo, kalbėjo Arminas Jasikonis, Lithuania Team powered by Lituanica atstovas.

VIDEO: MXON JAV: Lietuvos rinktinė liko per plauką nuo išsvajoto finalo bet kovėsi iki galo

Sėkmė techniniame sporte lemia didelę dalį rezultatų. Padarytos klaidos, pavedusi technika, oro sąlygos ir kitos sudedamosios dalys atsiliepia sekundžių sąskaita, o stipriausio lygio varžybose tai pagrindinis raktas į aukštus rezultatus. Konkurencija tarp atletų tokia didelė, kad viską lemia akimirkos. Pritrūko vos 11 sekundžių, kad Lietuvos komanda varžytųsi A finale.

„Startas pavyko puikiai, tik kiti varžovai nudaužė mane, griuvau, todėl reikėjo labai smarkiai vytis, tačiau atidaviau save maksimaliai ir iki galo“, – pasakojo D. Jazdauskas.

„Man nelabai pasisekė, tiek per kvalifikacinį važiavimą, tiek per B finalą. Kvalifikacijoje užgesau pirmame rate, kurį laiką negalėjau užsivesti, B finale kritau starte. Abu važiavimus startavau beveik paskutinis, o iš tokios pozicijos sunku ką ir padaryti, bet atidavėm manau viską ir išvažiuojant nesigailėsime, kad kažką palikome trasoje, gailėsimės tik, kad galėjome daugiau“, – kalbėjo Dovydas Karka.

MXON varžybos, kurios yra tituluojamos motokroso olimpiada vyko 75-ąjį kartą, jose triumfavo JAV, II-ąją vieta džiaugėsi Prancūzija, III-ioji vieta atiteko Australijai. Tuo tarpu Lietuvos rinktinė B finale tenkinosi III-iąja vieta, čia Arminas Jasikonis baigė 4-oje vietoje, Domantas Jazdauskas - 10-oje, Dovydas Karka - 14-oje.

Bendroje įskaitoje lietuviai liko 22-oje pozicijoje, tačiau tiek rinktinė, tiek Lietuvos motociklų sporto federacija tiki ir žino, kad lietuviai yra pajėgūs varžytis dėl žymiai aukštesnių rezultatų ir jau pradeda pasiruošimą kitiems metams, 76-osioms MXON tautų motokroso varžyboms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius